miercuri, 8 mai 2013

Prezente romanesti peste hotare


Institutul Cultural Roman Londra


Caramitru - Malaele, cate-n luna si in stele


Leicester Square Theatre, Londra, Marea Britanie


26 mai 2013







photo of Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele

  Institutul Cultural Roman Londra prezintă un duel seducător de fabule, vorbe de duh, povestiri, poezii şi amintiri susţinut de două legende ale teatrului românesc: Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele. Spectacolul, diferit de fiecare dată, graţie extraordinarei capacităţi de improvizaţie a acestor doi mari actori se împleteşte perfect cu violoncelul şi cu vocea lui Adrian Naidin.  Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și de un haz spumos, cei doi avându-i martori pe Shakespeare, Topârceanu sau Nichita. Dialogul este întregit de replicile muzicale pline de căldură şi culoare ale violoncelistului Adrian Naidin. 
   Aplaudat deopotrivă de publicul din Bucureşti şi din toată ţara, spectacolul se joacă de fiecare dată cu casa închisă, atât în România, cât şi în turneele din străinătate.
   Caramitru – Mălăele, câte-n lună şi în stele deschide la Londra seria spectacolelor destinate comunităţii româneşti, intitulată Poveşti spuse-n româneşte.
***Centrul Cultural roman Dublin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu