luni, 27 mai 2013

Expoziție de desene





Arta plastică contemporană românească


Cătălin Geană


Bookfest, Romexpo, București


28 mai - 2 iunie 2013






   IBU Publishing vă invită la o expoziţie cu desene ale artistului Cătălin Geană, în perioada 28 mai – 2 iunie, la standul Editurii IBU – B26, Pavilion C2, în cadrul Bookfest 2013.
  Este prima expoziţie în care artistul, cunoscut mai ales datorită lucrărilor sale de sculptură, expune exclusiv lucrări de desen.
  Cătălin Geană este autorul a peste 10 lucrări monumentale. Sculpturile sale au fost expuse în importante galerii din România, în cadrul a peste numeroase expoziţii personale şi colective. În 2013, a început să expună şi peste hotare, la Innsbruck (Austria) şi Berlin. Anul acesta, el va reprezenta România la Bienala de la Chianciano.
  "Cătălin Geană este un artist plastic tânăr, plin de patos, plin de idei, care îşi desfăşoară inspiraţia în bronzuri. Este un figurativ, care iubeşte foarte mult timpul femeii, atitudinile oamenilor vârstnici, iar în acelaşi timp are joncţiuni de fantezie între regnul animal şi omenesc. Ceea ce frapează cel mai puternic sunt nudurile lui, care sunt voluptoase, masive, iar atunci când încearcă variante de nuduri, este în atitudini de yoga.” (Liviu Tudor Samuilă, critic de artă).
  "Artistul îşi refuză decent tentaţia citatului facil. Se foloseşte de propria fantezie poetică, forjată inteligent şi sistematic de-a lungul anilor în fructuoase tentative de reconversie, în cheie estetică şi stilistică compatibilă sensibilităţii şi receptivităţii contemporane, a unei asemenea ontogeneze culturale. Este posesorul unei valoroase experienţe de for public, în acest sens deţine şi un consistent portofoliu de creaţii, care îi certifică originalitatea viziunii sculpturale, forţa fanteziei creative şi aptitudinea de a remodela în sinteze plastice spectaculoase, incitante şi credibile motive arhetipale consacrate ale artei universale şi autohtone. Calităţi care îl situează neechivoc în proteica descendenţă a inovativei estetici post-brâncuşiene (pe filiera Zadkine, Boccioni, Lipschitz, Moore, Botero).” (Corneliu Antim, critic de artă)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu