luni, 18 martie 2013


Alexandru Paul


Expozitie de fotografie: Hidden Stories


H'art Gallery, Bucuresti


21 martie 2013







Vernisaj: 21 martie 2013, ora: 19:00.
Adresa: str. Rosetti, nr. 25.

    Sandu stă o oră şi ceva cu aparatul foto pe trepied în "plein air". Nu mai mult pentru că lumina se schimbă. De fiecare dată cînd intră omul în peisajul-cadru el apasă declanşatorul.    
   "Parergonul", omul, impuritatea din peisaj e catalogat de fiecare dată cînd maculează scena fotografiei. E un gest de pescar care îşi lansează năvodul artistic. Acasă, după ce-şi aduce prada, le alege... le culege şi compune o singură fotogramă prin care subsumează spuma acelei ore. E un colaj care folosește materialul realității unei ore. Fiecare fotografie este o poveste ascunsă a unei întîmplări interioare care s-a petrecut integral în suflet iar în realitatea peisajului doar parţial.    
   Hidden Stories este un proiect fotografic care vine în urma expozițiilor Exhibitions și Transported People în care Sandu își exorciza voyeurismul specific oricărui fotograf în primul caz absentînd din procesul de executare al clișeului iar în proiectul Transported People intensificîndu-l pînă la a "fura" momente de intimitate din transportul în comun. Căutarea gestului intim fără echivoc este graalul lui Sandu. 
   În Exhibitions și în Transported People era căutat fără perdea și în realitate. În cazul seriei Hidden Stories, realitatea este un pretext pentru a povesti frici și obsesii interioare mai intime și mai reale decît orice "surprindere a unei situații". (Dan Popescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu