miercuri, 11 noiembrie 2020

Pe simezele Capitalei - The Other's Skin

 


Arta plastică contemporană românească 


Expoziție de fotografie 


Ana Petrovici-Popescu, Sever Petrovici-Popescu 


Centrul Ceh, București 


12 - 26 noiembrie 2020





Ana Petrovici-Popescu (n. 1986, București)

   "Sunt licențiată în pictură, dețin un master în sculptură și în prezent sunt în ultimul an de doctorat la Universitatea Națională de Arte București. Am început cu pictura fiind interesată de corpul uman, autoportret și spațiile abandonate capabile să creeze o aură stranie. Apoi am trecut la sculptură și video abordând istoria recentă a României și obișnuințele societății. În ultimii ani m-a preocupat statutul de migrant, regresia ca mecanism de apărare, frica de necunoscut și criza de identitate.

    Sunt interesată de conceptul de Celălalt, în care Celălalt este partenerul de viață sau propria piele. Preocuparea actuală este legată de piele ca loc de întâlnire cu Celălalt, dar și de identitatea personală dezvăluită prin aspectul pielii. De asemenea, sunt interesată de intimitate, fetiș, anxietate, canibalism și de modul prin care acestea produc schimbări la nivelul pielii."


Sever Petrovici-Popescu (n. 1986, București) - 

   "Sunt masterand al Universității Naționale de Arte București, în prezent doctorand la aceeași universitate, cu tema Fotosculptură.

   Mă interesează modul în care fotografia poate deveni un obiect tridimensional și ce se întâmplă atunci când o parte a fotografiei își lasă propriul context în urmă și este integrată într-o sculptură.    

    Explorez modul în care fotografia poate exista ca material și modul în care poate fi transformată sau reutilizată în formă sculpturală. Folosim fotografia pentru a împiedica estomparea amintirilor și uneori ca un mod de a le înlocui cu totul. În mod tradițional memoria colectivă este păstrată prin sculptura publică, iar cea personală în fotografii. Lucrările mele sunt fotosculpturi ce leagă memoria privată de spațiul public. Un subiect care mă interesează este modul în care ne arhivăm amintirile, memoria colectivă și religia.

   În ultimele lucrări explorez relația inegală de putere dintre individ și societate dar și dintre doi indivizi din aceeași societate."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu