joi, 10 ianuarie 2019

Pe simezele Capitalei - SENSi/aBILITY




Arta plastică contemporană românească 


Georgeta Grabovschi, Rodica Toth Poiată, Corneliu Ionescu 


Galeria Odeon, București 


10 - 31 ianuarie 2019





   Teatrul Odeon vă invită vineri, 11 ianuarie, ora 17:00, la vernisajul expoziției SENSi/aBILITY a artiștilor plastici Georgeta Grabovschi, Rodica Toth Poiata și Corneliu Ionescu.
   Membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, au înscrise în activitatea lor artistică numeroase expoziții personale și de grup.
   Cei trei pictori au în comun, în primul rând, tematica: o explorare dar și o exploatare, în egală masură, a sensibilității umane, îndeosebi a celei femeiești, pe care o valorifică în diferite ipostaze plastice de mare rafinament, atât compozițional, cât și cromatic.
   SENSi/aBILITY este despre sensibilitatea temei alese de cei trei pictori, despre sensibilitatea lor artistică dar și despre abilitatea de a da un sens aparte unor trăiri pur umane.
   Evenimentul este prezentat de Mimi Necula, la Galeria de artă contemporană Odeon, prin Proiectul ArtRoCo - artiști români contemporani.
Expoziția va fi deschisă publicului până joi, 31 ianuarie 2019.
   Georgeta Grabovschi este un pictor cu o amprentă aparte în peisajul artistic autohton și nu numai. Lucrările sale, ușor de recunoscut pentru orice iubitor de artă, atât ca stil, cât și ca tematică, se află în posesia colecționarilor din Europa și din America, acolo unde a avut expoziții de pictură. Temele dansului și ale arlechinilor, precum și compozițiile cu flori, au fost predominante în ultima perioadă de creație artistică. Se bucură de o recunoaștere și apreciere internațională, îndeosebi în Franța, acolo unde a câștigat Medalia Merit și Devotament Francez în anul 2003, Medalia de Aur Merit și Devotament Francez în 2009, Marele Premiu și Placheta de Aur a orașului Cannes în 2010.
   Corneliu Ionescu este un pictor cu peste 4 decenii de activitate artistică. Este un plastician consecvent, de-a lungul timpului, din punct de vedere tematic și cromatic, fiind considerat "Degas" al României pentru reprezentarea balerinelor, una dintre cele mai sensibile și delicate teme ale sale.  Lucrările sale se află în colecții particulare din România, Italia, Germania, Austria, Canada, Japonia, Chile sau Australia.
    Rodica Toth Poiată poate fi considerată un pictor al stărilor interioare, îndeosebi feminine. Cu o tematică bine definită, consecventă de-a lungul timpului, reușește să surprindă, pe pânză, întreaga gamă de emoții și stări sufletești ce transpar, dincolo de forma fizică, de corp. Cu peste 40 de ani de activitate didactică și artistică, Rodica Toth Poiată aduce, cu fiecare expoziție, o nouă explorare a umanului, a spiritului omenesc. Lucrările sale, de o sensibilitate aparte, se află în posesia colecționarilor din țară și străinatate.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu