luni, 30 iulie 2018

Redeschiderea Grădinii de Vară




Agenția de Știri Bune 


Pitești 


4 august 2018




    În 1997, după spectacolul de gală al Festivalului Național de Muzică Ușoară Laleaua de Aur, s-a lăsat pentru ultima oară cortina peste evenimentele culturale desfășurate la Grădina de Vară din Pitești. Timp de 21 de ani Grădina de Vară a rămas multă vreme în așteptare, pentru ca astăzi, la 60 de ani de la darea ei în folosință, ca un arc peste timp, să-și regăsească locul între edificiile culturale argeșene.
   În august 1958, după multe ore de muncă desfășurate voluntar de către piteșteni, s-a dat în folosinţă Grădina de Vară. Cu o capacitate de 600 de locuri, Grădina avea scopul de a ilustra publicului vremii numeroase spectacole de teatru și film din repertoriul național și internațional, descrețind frunțile „târgoveților” piteșteni și nu numai.
    O lungă perioadă de timp, după spectacolul din vara anului 1997, Grădina de Vară, s-a aflat oficial în conservare, intrând într-un stadiu avansat de degradare. Consiliul Județean Argeș a câștigat, după ani de zile, procesul cu presupuși moștenitori ai spațiului și s-au început lucrările pentru reabilitarea acesteia.
    Președintele Consiliului Județean Argeș, domnul Dan Manu, a considerat proiectul de reabilitare a Grădinii de Vară ca fiind "o prioritate de dezvoltare", depunând toate eforturile și implicându-se activ în realizarea și finalizarea acestuia cu succes. Mai mult, una dintre primele vizite în teren de la începutul mandatului președintelui Dan Manu a fost efectuată la Grădina de Vară, decizându-se, cu acea ocazie, alături de specialiști în domeniu, măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru repunerea Grădinii în circuitul cultural al județului Argeș.
Proiectul de reabilitare a păstrat arhitectura veche și a integrat în ea elemente noi, moderne.     
   Reabilitarea a constat într-o renovarea și modernizarea fostului edificiu construit în 1958 și aflat mai mulți ani în ruină, Au fost refăcute complet terasele, iar porțile de intrare și tâmplăria au fost înlocuite cu unele noi. Modernizarea a presupus îmbunătățirea condițiilor de organizare a evenimentelor culturale și artistice, prin modernizarea gradenelor și echiparea acestora cu bănci noi, înlocuirea pardoselilor interioare și a pavimentelor din exterior, amenajarea spațiilor verzi. Scena a fost integral reparată și echipată corespunzător cu un ecran de proiecție căruia îi corespunde un videoproiector și un sistem audio dedicat proiecției de film.
   Renovată și gata să își primească publicul amator de spectacole de calitate, Grădina de Vară este astăzi un edificiu cultural multifuncțional destinat spectacolelor, concertelor, festivalurilor și proiecțiilor de film, în care artiștii și promotorii culturali să poată oferi argeșenilor adevărate acte artistice.
   Redeschiderea Grădinii de Vară va avea loc în data de 4 august 2018, ora 19:30, printr-un eveniment extraordinar inițiat sub egida Respect pentru Valorile Naționale, eveniment care aduce în fața publicului argeșean Recitalul Sunt suflet în sufletul neamului meu susținut de actorul Dorel Vișan, acompaniat de flautistul Ionuț Ștefănescu și proiecția filmului Ion I. C. Brătianu – primul ministru în perioada Primului Război Mondial realizat de Lucia Hossu Longin. Totodată, va fi lansat proiectul Un secol de cinema românesc – proiect ce are ca scop promovarea valorilor autentice românești, aducându-se la cunoștința publicului larg și, în special, a noii generații, filmele de marcă ale cineaștilor români.
Vă invităm să luați parte, cu mic, cu mare la acest moment fericit al vieții culturale argeșene.
Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu