marți, 31 octombrie 2017

Scris pe drum. Jurnale și ficțiuni de călătorie




Clubul de lectură Takla 


Librăria Humanitas Kretzulescu, București 


1 noiembrie 2017




     Takla - Ediția a VI-a va avea loc miercuri, 1 noiembrie, ora 18:30, când vă așteptăm la Librăria Humanitas Kretzulescu la o discuție pe tema Scris pe drum. Jurnale și ficțiuni de călătorie, alături de invitații noștri: Liviu Papadima (profesor universitar, scriitor) și 
Sabina Fati (jurnalistă și scriitoare).

Cărțile propuse pentru dezbatere:

Nikos Kazantzakis – Jurnal de călătorie, Editura Humanitas
José Saramago – Călătorie prin Portugalia, Editura Polirom
Cosmin Bumbuț și Elena Stancu – Cuba continua, Editura ART
Raluca Feher - Splendidul loc al fericirii supreme, Editura Trei

Moderatori: Oana Fotache și Magda Răduță, Centrul Tudor Vianu.

    Există cărți despre care se vorbește doar când apar, timp de câteva săptămâni sau luni, și altele care ne obsedează multă vreme, la care revenim iar și iar. Dincolo de lansări oficiale, de bibliografii și topuri, de premii sau critici, vrem să vorbim despre aceste cărți care ne pun pe gânduri. În ultima miercuri din fiecare lună, Librăria Humanitas Kretzulescu și Centrul Tudor Vianu (www.ciscer.ro) al Universității din București vă invită la un club de lectură inedit: o discuție liberă despre cărți, la care vor participa autori, universitari, cititori pasionați, oameni "cu nume” și oameni "în căutarea unui nume”. Dacă lansările vă aduc în atenție noutățile editoriale, iar lecturile publice vă dau ocazia întâlnirii directe cu autorii, clubul nostru vă oferă o panoramă a gândurilor de după lectură.
    Magda Răduță este lector universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti. A publicat volumele Nici mănuşi, nici milă: Trei pamfletari interbelici (2013) și Îi urăsc, mă! O antologie a pamfletului. De la cronicarii munteni la Pamfil Șeicaru (2017) şi numeroase articole pe teme de istorie şi sociologie literară românească, în volume colective şi reviste de specialitate din România, Franţa şi Italia. A tradus din limba franceză din Jón Kalmann Stefánsson, André Gide, Sandrine Treiner, Salomon Malka, Martha Bibescu etc.
    Oana Fotache este conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, unde predă cursuri de teoria literaturii și istoria ideilor literare. A publicat cărțile Divanul criticii. Discursuri asupra metodei în critica românească postbelică (2009) și Moșteniri intermitente. O altă istorie a teoriei literare (2013) și o serie de studii de specialitate în reviste academice și volume colective din România, Italia, Canada, SUA, Coreea de Sud.
Accesul este gratuit, pe baza unei înscrieri prin Eventbook.       
Adresă de contact pentru feedback și propuneri de teme: miercurilatakla@gmail.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu