luni, 21 noiembrie 2016

Pe urmele lui Racoviță în cercetarea științifică a peșterilor




Muzeul Olteniei


Craiova


22 noiembrie 2016





    Marți, 22 noiembrie a.c., la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei, vor avea loc o serie de conferințe sub genericul Pe urmele lui Racoviță în cercetarea științifică a peșterilor, vizând omagierea ilustrului savant român Emil Racoviţă (n. 15 noiembrie 1868 – d. 19 noiembrie 1947), biolog de renume mondial, explorator polar, fondator al Biospelogiei ca ştiinţă şi al primului Institut de Speologie din lume.
   Evenimentul omagial se deschide la ora 12:00 și cuprinde expuneri și videoproiecții în care se vor evidenția excepţionalele calităţi şi merite ştiinţifice ale savantului, dar și rezultatele actuale din domeniul biospeologiei românești.
   La eveniment este invitată să participe d-na biolog Oana Chachula, expert investigator la Muzeul Naţional de Istorie a României şi, totodată, specialist în chiropterologie şi explorări carstice, cu o experienţă speologică de peste 15 ani, participantă la diverse expediţii internaţionale organizate în Grecia, Franţa,Turcia, Anglia și N.E. Indiei - Meghalaya. Domnia Sa ne va dezvălui nebănuitele frumuseți ale unor peșteri din România, importanţa ştiinţifică şi turistică a acestora și multe necunoscute legate de viețuitoarele din subterane.
   Evenimentul este organizat de muzeograf dr. Mirela Sabina Ridiche și face parte din proiectul cultural-educativ Muzeul – o Școală altfel, sprijinit financiar de Consiliul Județean Dolj. La eveniment și-au anunțat participarea elevi din numeroase unităţi şcolare dintre care menţionăm: Colegiul Național Elena Cuza, Colegiul Național Ștefan Odobleja și Școala Ecologică Postliceală Sf. Ștefan din Craiova, coordonaţi de profesorii: Leila Podeanu, Mirela Graure, Giurcă Ramona și Adrian Năstase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu