marți, 9 august 2016

Festivalul: Drumul Lung Spre Cimitirul Vesel




Satele Unite ale Maramuresului


editia a VII-a, 14 - 21 august 2016





    Ediția de anul acesta se desfășoară în perioada 14 – 21 august și prezintă conceptul Satele Unite ale Maramureșului:
Festivalul Satelor – microevenimente, 14 - 20 august 2016
    Toate cele 63 de sate din Țara Maramureșului participă la festival, fiecare cu câte un microeveniment - fără microfon, fără stație de sonorizare - evenimente autentice, despre oameni, obiceiuri și viața satului. O seară de muzică și cântece, o vizită cu căruța la o stâna de oi, un recital la biserică, oșezătoare, o vizită la un meșter popular etc.
    Fiecare microeveniment se regăsește pe o hartă a comorilor vii, realizată în cadrul festivalului, tipărită în 10.000 de exemplare și disponibilă online pe



   Conceptul Satele Unite ale Maramureșului prezentat anul acesta la Festivalul Drumul Lung spre Cimitirul Vesel are mai multe componente, unul dintre acestea fiind: Școala de vară Moș Pupăză – ateliere, 14 - 20 august 2016.
   Pentru cei care doresc să stea într-un singur sat, să aprofundeze cunoștințe într-un domeniu, inaugurăm în acest an, în onoarea lui Petru Godja, supranumit Moș Pupăză, în satul natal Valea Stejarului, Școala de vară Moș Pupăză, cu o extensie la Săpânța. 


  Este un proiect pedagogic de transmitere și prețuire a tradițiilor strămoșești, de explorare a aspectelor specifice vieții de zi cu zi din satul tradițional. O săptămână de seminarii, conferințe și ateliere de punere în practică a tradițiilor vii – lemn, țesut, muzică, dans, munca în gospodăria țărănească.
   Moș Pupăză a fost un maestru al artei cioplitului în lemn. Școala de vară îi poartă numele în semn de omagiu, considerându-l o figură emblematică pentru meșteșugurile tradiționale, ridicate la rang de artă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu