joi, 16 iunie 2016

Douăsprezece nopţi




Lansare de carte


Constantin P. Popescu


Libraria Mihai Eminescu, Bucuresti


17 iunie 2016





   Asociaţia Culturală ADSUM are onoarea de a vă invita la evenimentul organizat de Editura ZIP, lansarea volumului Douăsprezece nopţi, autor Constantin P. Popescu.
   Evenimentul va avea loc în data de 17 iunie, ora 17:30 şi este găzduit de Librăria Mihai Eminescu, Bucureşti.
   Cărţi publicate: Oamenii de lângă noi, 2008; Marmură neagră, Ed. Bibliotheca, Târgovişte, 2011; Marmură albă, Ed. Bibliotheca, Târgovişte, 2012; Anul tăcerii şi alte povestiri, Ed. Bibliotheca, Târgovişte, 2013, Douăsprezece nopţi, Editura ZIP, 2016
    Antologii: V. Becart, Antologia 55 poeţi contemporani, 2010; Antologiile Revistei Singur – Proză, 2011.
Opinii
   Constantin P. Popescu este un prozator surprinzător, cu notaţii de viaţă cotidiană, cu un discurs care balansează între impresionism şi relatare reportericească. Proza sa se recomandă în unele părţi printr-un psihologism de bună factură, iar observaţia este poate punctul forte al acestui prozator. (George Coandă)
   Întâmplarea a făcut să-l fi cunoscut şi apreciat de la început, ca pictor, pe Constantin P. Popescu, de cum am dat cu ochii de uleiurile sale în muzeul satului de la Pietroşiţa. [...] Poate că datorită timidităţii, poate că datorită altor cauze, Popescu a păşit târziu în literatură şi în lumea literară a Cetăţii prin Societatea Scriitorilor Târgovişteni, dar destul de ferm şi dintr-o dată, cu două „marmure” una după alta, dar la care se vede că trudise mai demult (ştiu că în „forţarea” debutului său literar un mare merit îi revine şi editorului Mihai Stan, altminteri cine ştie când ar fi îndrăznit!). Din cele două cărţi (s-a afirmat la Salonul SST) se vede că are şcoala virtuozilor, a unui maestru de ceremonii… literare pe spaţii mici. Aproape toate povestirile sale au consistenţa esenţelor clasice, degajă fineţea unei bijuterii lucrate în filigram. Cele două cărţi ale sale îi conferă aura unui ostaş de nădejde al SST-ului, ceea ce nu e deloc puţin. (Dan Gîju)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu