marți, 25 august 2015

Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie




Arta plastică contemporană românească


Institutul Cultural Român, București


31 august - 1 octombrie 2015


    Contemporanii și Institutul Cultural Român vă invita luni, 31 august 2015, ora 19:00, sediul ICR, Aleea Alexandru nr. 38, București, la vernisajul expoziției de pictură și grafică Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie.
    În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate lucrări inedite din copilărie-adolescență, dar și din perioada maturității ale celor șase artiști expozanți: Florin Ciubotaru, Marin Gherasim, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv și Bogdan Vlăduță.
    Lucrările realizate în perioada copilariei sunt lucrări-mărturie provenite din nevoia de exprimare prin forme plastice, nu doar prin forme vorbite, ele fiind semințele operelor de maturitate. Iar operele de maturitate sunt dovadă că proba răbdării și a învățării limbajului plastic o trec doar artiștii care au vocatie.
     În deschiderea expoziției vor lua cuvântul Liviu Jicman, Vicepreședintele ICR și Maria Pașc, curatorul expoziției. În intro-ul festivității, invitații speciali Diana Jipa (vioară) și Angelica Postu (pian) vor intepreta un fragment din lucrarea Impresii din Copilărie de George Enescu.
   Evenimentul expozițional Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie este organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român și face parte din Bucureștiul Creativ care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 31 august – 1 octombrie 2015, de luni până vineri, între orele 10:00-18:00, la sediul ICR, str. Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, București.

    În 2015, evenimentele tematice din Bucureștiul Creativ pornesc de la compoziția Impresii din copilărie de George Enescu. Au fost încurajate abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire a lui George Enescu și a muzicii sale prin orice mijloace creative, fiind în același timp binevenite și acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire. Pe lângă aceste evenimente tematice, organizate în urma unui apel de proiecte, pe aceeași hartă a Bucureștiului transformat de magia Festivalului Enescu intră și o serie de evenimente care au loc în piețe, inclusiv Piața Festivalului, în galerii de artă, precum și în alte săli de spectacol.

Echipa Contemporanii,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu