marți, 15 iulie 2014

RasTimp




Arta plastica contemporana romaneasca


Dorina Cioplea, Viorel Sandu Curt


Galeriile Municipale de Arta, Targu Jiu


17 - 30 iulie 2014





   Joi, 17 iulie 2014, de la ora 18.00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică RăsTimp a artiştilor Dorina Cioplea şi Viorel Sandu Curt.
   Un eveniment organizat sub patronajul Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Târgu Jiu. Expoziţia este deschisă publicului în perioada 17-30 iulie 2014.

   “RĂSTIMP”, răstimpuri, s.n. Durată (limitată) de timp; interval între două perioade sau două momente diferite.
   Că trecerea timpului este ireversibilă şi inevitabilă ştim cu toţii. Că mereu ne aflăm între momente care au potenţialul de a deveni foarte importante pentru noi şi parcursul nostru - de asemenea ştim, deşi ne vom da seama de importanţa lor abia când vom trage linie. Totuşi, ce se întâmplă în răstimp, între timp? În niciun caz nu ne punem existenţele pe pauză aşteptând secvenţele ”tari”. Viaţa este o succesiune de (răs)timpuri în care trăim, respirăm, lucrăm, creăm, iubim, de multe ori chiar mai sincer, fiind eliberaţi de presiunea “momentelor perfecte” sau ”importante”. Un răstimp este un răgaz pe care ţi-l acorzi, din când în când, într-un maraton care pare interminabil.
    Dorina Cioplea s-a născut în 1987 la Târgu-Jiu, Judeţul Gorj. Absolventă şi licenţiată a Universităţii Constantin Brâncuşi, secţia Pedagogie – Arte Plastice şi Decorative şi a Liceului de Muzică şi Arte Plastice Constantin Brăiloiu Târgu-Jiu. Prezentă cu lucrări de pictură, grafică şi instalaţii în mai multe expoziţii de grup şi personale (Târgu-Jiu, Petroşani, Timişoara, Bucureşti, Mediaş) încă din timpul liceului. Activează în presa scrisă şi audio-vizuală din 2007, lucrând ca reporter, redactor, redactor cultural, secretar şi coordonator de redacţie, editor coordonator. Din decembrie 2011 şi până în septembrie 2012 a fost managerul Galeriei Galateea din Bucureşti, prima galerie de ceramică din ţară, iar timp de o jumătate de an a reprezentat imaginea editurii bucureştene Tracus Arte. În ultimul timp a ales să se implice şi în proiecte curatoriale. Alături de sora sa, artista Cristina Ploscariu, organizează expoziţia naţională anuală EGOgrafie, ajunsă deja la a cincea ediţie. Cea mai recentă expoziţie personală, Eu sunt Tu (alături de Cristina Ploscariu), a avut loc la finalul anului 2013, la Mediaş.
   Viorel Sandu Curt s-a născut în 1988 la Slatina, Judeţul Olt. A absolvit Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu, secţia grafică. Licenţiat al Facultăţii de Arte şi Design, Universitatea de Vest Timişţoara. În cadrul aceleiaşi facultăţi are un master în grafică publicitară şi de carte şi, în prezent, este doctorand în anul I, la Şcoala doctorală a Universităţii de Vest Timişoara. A expus în Slatina (expoziţii personale, Tabăra Internaţională de Pictură organizată de Centrul Cultural Slatina, etc), Timişoara (Bienala Studenţilor de Grafică, Gala doctoranzilor), Târgu Jiu (EGOgrafie), Ungaria (Bienala de Gravură), Australia (Bienala de desen). A lucrat ca agent publicitar, desenator artistic la o firmă de vitralii, dar şi designer pentru piesa de teatru Ibovnicele, pusă în scenă la Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina şi stenograf pentru piesa Măgura, cu Claudiu Bleonţ, o producţie a aceluiaşi Centru Cultural. Are lucrări în colecţii particulare din ţară şi străinătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu