Muzeul National Brukenthal
Muzeul de Istorie Naturala, Sibiu
16 mai - 31 octombrie 2014
Expoziţia este parte din proiectul cu acelaşi titlu, inclus în Agenda Culturală 2014 a oraşului Sibiu; o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.
Muzeul Naţional Brukenthal desfăşoară în perioada mai-octombrie 2014 proiectul cultural Drumul colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală. Proiectul este premergător aniversării în anul 2015 a 120 de ani de la deschiderea către public a muzeului care a devenit promotorul naturalismului transilvănean. În cadrul proiectului se vor organiza evenimente culturale care au drept scop redescoperirea oraşului prin intermediul muzeului şi realizarea unei hărţi a traseului urmat de colecţii până când acestea au ajuns în clădirea care găzduieşte astăzi Muzeul de Istorie Naturală. De asemenea proiectul include realizarea unei expoziţii temporare, ghidaje pe traseul cultural al colecţiilor, publicarea unei catalog, marcarea obiectivelor culturale de pe traseu prin amplasarea de plăcuţe cu coduri QR pe clădiri.
Primul eveniment din cadrul proiectului va avea loc în data de 16 mai 2014, ora 12.00, când se va vernisa expoziţia temporară Drumul colecţiilor la Muzeul de Istorie Naturală.
Vizitatorul expoziţiei va participa la o excursie desfăşurată, imaginar, de-a lungul a 46 de ani, timp în care s-au constituit şi mutat colecţiile Societăţii Ardelene de Ştiinţele Naturii (Siebenbürgischen Vereins für Naturwiessenschaften zu Hermannstadt) în Sibiu, care neavând un sediu propriu au folosit drept sediu/locaţie diferite clădiri din Sibiu. Vernisajul este o invitaţie nu numai la informare privind patrimoniul muzeal ci şi la cunoaşterea patrimoniul urbanistic, cultural al Sibiului vechi.
Vernisajul va fi precedat de prezentarea obiectivelor culturale ale traseului prin susţinerea unui ghidaj începând din muzeu şi continuând în centrul vechi al oraşului, prezentat şi din perspectiva dezvoltării naturalismului sibian. Expoziţia va fi deschisă spre vizitare pe perioada 16 mai – 31 octombrie 2014.
Text oferit de curatorul expoziţiei: Dr. Rodica Ciobanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu