marți, 1 aprilie 2014

Targ de Prier




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


4 - 6 aprilie 2014





   Conform tradiției populare românești, luna aprilie se mai numește și Prier. Această denumire populară, a lunii aprilie, provine de la verbul “a prii” și înseamnă timp prielnic pentru semănături, ori lucrări în gospodărie .
   Vă asteptăm la început de aprilie la o nouă ediţie Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)! organizată weekendul acesta în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român din şos. Kiseleff nr.3. De vineri pană duminică, între orele 10,00-18,00 sunteţi aşteptaţi într-o lume aparte, cu produse tradiţionale, meşteri populari, artizani şi colecţionari.
De-ale gurii puteţi târgui bucate diverse:
  Produse de post: halviță, turtă dulce, halva, prăjituri tradiționale de post din Maramureș, magiun de prune, nuci, miere și produse apicole, dulcețuri, siropuri și zacuști, hribi, ghebe la borcan și alte felurite salate de toamnă din cămări ca altadată, pe vremea bunicilor, fasole sau varză la ceaun cu mămăliguță.
   Produse naturale și produse tradiționale: afumături, brânzeturi de oaie, vacă sau capră, cofeturi și dulciuri: ciocolată de casă, Cozonacul Bujor, prăjituri de casă tradiționale din Maramureș și Buzău, placinta întinsă de Turnu și plăcinte muntenești: cu dovleac, mac, vișine.
Din Munții Apuseni veți găsi ceaiuri, tincturi și siropuri.
   Vor fi prezenți la acest târg, meșteri populari și artiști hand made din toate zonele țării, care vă vor încânta în aceste zile de primăvară cu diverse obiecte: ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat,obiecte din lemn, bijuterii hand made, obiecte realizate din lână și croșetate, toate vă invită intr-o lume aparte, a lucrușoarelor făcute cu îndemanare și mai ales mult drag! 
Colecţionarii sunt aşteptaţi în curtea din spate cu antichităţi ţărăneşti şi nu numai.
   Pofticioși sau iubitori de frumos, colecționari și amatori de artă și bună dispoziție, vă așteptăm pe toți, din 4 până în 6 aprilie, de dimineața până seara, la Muzeul Țăranului Român !
Vizitare: zilnic, între 10, 00 si 18, 00. Intrarea liberă!
https://www.facebook.com/ptaraneasca

Corina Berariu: 0744 860 082

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu