luni, 2 decembrie 2013

Comori naturale din China




Complexul Muzeal de Științele Naturii Răsvan Angheluță


Galați


4 decembrie 2013 - 28 februarie 2014





   Miercuri, 4 decembrie 2013, începând cu ora 12.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi va fi vernisată fotoexpoziţia Comori naturale din China – destinaţii necunoscute din Patrimoniul UNESCO, realizată de dr. Gabriela Costea – şef Secţie Muzeu în cadrul instituţiei gălăţene. 
   Expoziţia prezintă imagini care promovează frumuseţea şi fragilitatea câtorva parcuri naturale din China, majoritatea incluse în patrimoniul natural UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură) şi care au o valoare excepţională pentru întreaga umanitate. 
   Dr. Gabriela Costea a participat în perioada septembrie-octombrie 2012 în cadrul unui proiect organizat de un institut de cercetare din Germania, care a avut ca scop evaluarea ecosistemelor acvatice din câteva râuri din China, în vederea dezvoltării unor proiecte ulterioare de cercetare, restaurare ecologică şi educaţie non-formală. Astfel, sunt documentate cu peste 100 de imagini şi informaţii, parcuri naturale situate în estul, sudul şi vestul Chinei cum ar fi: Jiuzhaigou, Huanglong, Centrul pentru Cercetarea şi Reproducerea Urşilor Panda din Chengdu, Muntele Emei şi Rezervaţia de maimuţe macac tibetane, Muntele Wuyishan cu Râul celor Nouă Meandre, Lacul de Vest din Hangzhou, Insula Gulangyu - Xiamen. 
   "China este o ţară cu o istorie lungă, resurse naturale bogate precum şi diverse culturi. Are o suprafaţă atât de vastă că traversează deşerturi, zone temperate, subtropicale şi tropicale cu habitate rare şi preţioase care adăpostesc specii de animale şi plante aflate sub protecţie specială. Peisajele naturale spectaculoase precum şi cele create de om, fiecare punând în valoare pe celălalt, reprezintă cristalizarea sârguinţei şi înţelepciunii poporului chinez care duc mai departe tradiţia şi spiritul acestuia” ne-a declarat dr. Gabriela Costea – autoarea fotoexpoziţiei. 
   Vernisajul expoziţiei va fi urmat de conferinţa Călător în ţara lui Confucius susţinută de conf. Univ. Dr. Carmen Gache de la Universitatea Al. I. Cuza Iaşi şi, nu în ultimul rând, de o degustare de ceaiuri chinezeşti ! 
   Fotoexpoziţia Comori naturale din China – destinaţii necunoscute din Patrimoniul UNESCO, realizată de dr. Gabriela Costea, va putea fi vizitată la muzeul gălăţean până pe data de 28 februarie 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu