joi, 17 octombrie 2013

Tezaur Românesc




MeșteșugArt


Centrul Vechi, București


prima ediție, 18-20 octombrie 2013






  Asociața Tezaur Românesc organizează expoziția cu vânzare de produse meșteșugăreși și de design vestimentar de inspirație tradițională, MeșteșugArt – ediția I, în perioada 18 - 20 octombrie 2013.
  Târgul MeșteșugArt I este deschis de vineri până duminică, între orele 12.00 și 20.00, iar sâmbătă, la orele 17:00, va avea loc lansarea oficială a evenimentului pe str. Covaci, nr. 19, la etajul I al magazinului Thomas Antiques.

 Cei prezenți la eveniment vor putea urmări demonstrațiile practice săvârșite de Vasilica Cojan, care ne va destăinui din secretele țesutului în gherghef, și de Angela Tiță, care ne va împărtăși din tainele confecționării zgărdanelor și lătițerelor.
  Târgul reunește obiecte a peste 20 de meșteri populari și designeri inspirați din artele populare românești, dintre care amintim doar câțiva: Vasile Ene, Marin Predușel, Florentin Cantaragiu, Alexandru Ilica, Cornelia Untilov, Carmen Cătană Tomea, Eugenia Tudor, Olimpia Dumitriu, Mihaela Pătru, Florin Mândru, Daciana Ungureanu, Nicolae Rotaru și o serie de tineri designeri foarte talentați.
  La MeșteșugArt I puteți găsi linguri din lemn, lăzi de zestre, pandantive, oglinzi, ploști, icoane, cruci, fluiere, piculine, tigve, cavale, ocarine, oale pentru sarmale, ulcioare din lut, podoabe din ceramică, zgărdane, lătițare, costume tradiționale, carpete oltenești, fețe de masă brodate, căciuli din astrahan, opinci, genți și curele din piele, măști populare, împletituri din răchită și din sfoară, diferite sortimente de miere, săpunuri și produse de înfrumusețare obținute pe căi naturale etc.
  Obiectele reprezintă o sinteză a principalelor meșteșuguri și ocupații tradiționale din România și a creațiilor unor tineri designeri vestimentari influențate de această tematică.
  Pentru că Asociația Tezaur Românesc susține atelierele de producție și de valorificare a creațiilor tradiționale, veți putea intra în contact cu produsele atelierelor-pilot: ii și țesături oferite de cele trei puncte de lucru ale Atelierului de meșteșuguri din Teleorman, Argeș și Prahova și mobilier țărănesc pus la dispoziția voastră de cele două puncte ale atelierului de produse din lemn Lemne cu semne, din Botoșani și Mureș.
  Acestora li se adaugă surprize ce țin de domeniul alimentației trad
iționale românești, însă, pentru a le putea savura, vă invităm să ne treceți pragul !

Pentru informații suplimentare:
contact@tezaur-românesc.ro
0743.423.761 – Irina Bazon, secretar general
021-315.64.42 – tel./fax – sediu Tezaur Românesc
Str. Covaci, nr. 10, et.1, sect.3, București
www.tezaur-romanesc.ro

***via Laszlo Kallai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu