luni, 8 iulie 2013

Promovarea valorilor culturale traditionale






Muzeul Etnografic al Transilvaniei


Muzica, jocul si alte traditii culturale din Frata


Parcul Etnografic National Romulus Vuia, Cluj-Napoca


14 iulie 2013




  MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI organizează pe data de 14 iulie 2013, ora 10:30, manifestarea Muzica, jocul şi alte tradiţii culturale din Frata, jud. Cluj, acţiune care are loc în cadrul proiectului Promovarea valorilor culturale tradiţionale locale în Muzeul Etnografic al Transilvaniei: com. Frata, jud. Cluj, proiect finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.).

  Proiectul constă în aducerea in muzeu a unei comunitati rurale actuale care mai pastreaza inca in modul ei de viata valori ale culturii si civilizatiei traditionale, scopul intregului demers fiind promovarea acestor valori in randulul publicului vizitator si spectator.
  Principala acţiune a proiectului este evenimentul care va avea loc in Parcul Etnografic National Romulus Vuia (sectia in aer liber a MET) pe data de 14 iulie a.c.
 Desfasurate pe parcursul unei singure duminici, activitatile de prezentare, promovare si popularizare vor avea o natura interdisciplinara si competitionala (in mare parte) si se vor desfasura in diferite gospodarii si locatii din Parcul Etnografic Naţional Romulus Vuia.   
  Evenimentul va fi alcatuit din prezentari interactive ale culturilor muzicala si coregrafica locale (foarte bogate), din prezentare unor produse culinare locale, din prezentari ale portului traditional local, din actiuni care au in centrul lor copiii (jocul mic si jocurile de alta data) etc. Toate acestea cauta sa ofere publicului vizitator al Parcului Etnografic National Romulus Vuia nu doar o placuta modalitate de petrecere a timpului liber ci si o intalnire directa cu membrii comunitatii investigate dublata de prezentari ale specialistilor etnologi pe teme studiate in satele comunei.
  Proiectul Promovarea valorilor culturale tradiţionale locale în Muzeul Etnografic al Transilvanie: com. Frata, jud. Cluj, finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.), este coordonat de dr. Silvestru Petac, muzeograf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu