marți, 9 octombrie 2012

Programele: Muza. Muzica. Muzeu.



Initiative de toata lauda


Muzeul National George Enescu


Bucuresti


2012



    Datorită succesului în rândul copiilor și părinților acestora care au participat sau au dorit să participe la programele din cadrul proiectului Muză. Muzică. Muzeu, asociația De dragul artei anunță continuarea seriei de programe de educație creativă în cadrul Muzeului Național George Enescu de pe Calea Victoriei, nr. 141, Bucureşti. Acestea se vor desfășura în fiecare zi a sfârșitului de săptămână, începând cu ora 10.30. 
    Programele dedicate familiilor sunt structurate pe două teme inedite: Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş şi Domnul Do şi Domnişoara La.

    Tema 1: Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani Dansul, muzica şi mişcarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se întâmplă când intră în joc eşarfe colorate, intrumente şi papioane dichisite? Iese la iveală un exerciţiu de creativitate pentru adulţi şi copii, în care vor învăţa, împreună, care sunt atracţiile muzeului şi bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.

    Tema 2: Domnul Do şi Domnişoara La – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani
Programul începe cu prezentarea Domnului Do căruia îi plac tablourile şi colecţionează diplome, fotografii şi tot felul de obiecte pe care le veţi descoperi împreună cu organizatorii. Domnişoara La este foarte elegantă şi draguţă, ea semănând mult cu Maruca Cantacuzino, soţia lui George Enescu,  una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altădată. Partea de atelier constă în organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor care vor fi personaje muzicale, iar dacă este vreme bună, Domnul Do şi Domnişoara La vă vor invita să explorați grădina “sonoră” din spatele palatului.

   Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzică, mişcare și instrumente muzicale. Întreaga abordare educativă are drept principală miză creativitatea, iar prin îmbinarea mai multor arte în cadrul aceluiaşi atelier se urmăreşte absorbţia naturală a practicilor şi valorilor artistice de către copiii mici care, în viitor, vor aborda cultura într-o manieră firească, accesibilă şi atractivă. Totul are loc sub îndrumarea specialiştilor în educaţie muzeală şi dans creativ şi cu ajutorul unor muzicieni care vor cânta şi încânta audienţa cu fragmente din lucrări cunoscute ale universului enescian.

Structura programelor:

Sâmbătă, 13 octombrie, ora 10.30,  - Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş – 
       program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
Duminică, 14 octombrie, ora 10.30,  - Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş – 
       program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
Sâmbătă, 20 octombrie, ora 10.30 - Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş – 
        program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
Duminică, 21 octombrie, ora 10.30 - Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş – 
        program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
Sâmbătă, 27 octombrie, ora 10.30 - Domnul Do şi Domnişoara La – 
        program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
Duminică, 28 octombrie, ora 10.30 - Domnul Do şi Domnişoara La – 
        program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
Sămbătă, 3 noiembrie, ora 10.30 - Domnul Do şi Domnişoara La – 
        program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
Duminică, 4 noiembrie, ora 10.30 - Domnul Do şi Domnişoara La – 
       program pentru familii cu copiii de 2-3 ani.


Înscrieri:

   Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: dorothea@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).

   Taxele de participare sunt promoționale și sunt valabile pentru datele anunțate mai sus:
60 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil),
80 lei/familie formată din trei membri,
90 lei/ familie formată din patru membri etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu