joi, 11 octombrie 2018

Patrimoniul copiilor - Bombastic
Muzeul Etnografic al Moldovei 


Iași 


17 octombrie - 14 noiembrie 2018

   Asociația Da’DeCe, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova Iași și Nod Makerspace, lansează o nouă inițiativă prin care patrimoniul devine prietenos, accesibil și parte din viața copiilor, într-un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național: Patrimoniul copiilor.
    Sub numele de Bombastic, parte din colecția de jucării donată de Iosif Herțea asociației Da’DeCe va fi accesibilă într-o expoziție surprinzătoare și provocatoare, pentru copii între 4 și 12 ani. Expoziția poate fi vizitată gratuit, în perioada 17 octombrie – 14 noiembrie 2018, la Palatul Culturii din Iași, în spațiul Muzeului Etnografic al Moldovei. Vernisajul va avea loc marți, 16 octombrie, ora 11:00.
   Expoziția propune șase zone expoziționale care corespund fiecărui cuvânt din cele care susțin afirmația: Obiectele prețuite de colecționar devin patrimoniul de mâine. Va exista, așadar, un colț despre obiecte vizibile sau invizibile, reale sau dorite, un altul despre ce înseamnă prețios și ce sentimente provoacă prețiozitatea, cum e să fii colecționar și cum poți să-ți faci singur o colecție, cum devin/ se transformă obiectele în timp sau în funcție de oameni, ce înseamnă patrimoniu și ce rost are timpul de mâine/ viitorul? Expoziția este despre căutare, căci labirintul asta înseamnă, dar oferă și indicii de descoperit despre jucării colecționate, precum și despre sine în raport cu obiectele și provocările întâlnite.
 Expoziția va fi însoțită de două serii de ateliere pentru copii:
24 - 25 octombrie – ateliere de teatru pentru grădinițe cu Daniela Mișcov
30 - 31 octombrie – ateliere de meșteșugărit jucării din lemn cu Dumitru Maxim Alexeev.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu