sâmbătă, 10 decembrie 2016

Pictori lipovani
Arta plastică contemporană românească


Arad


8 decembrie 2016 - 15 ianuarie 2017

    La etajul I al Consiliului Județean Arad este deschisă expoziția colectivă de pictură, semnată de cunoscuții pictori din orașul Lipova: Lenuța Buha, Partenie Crișan, Maria Drăgan, Ioan Dubeștean și Mariana Ștefănescu. De asemenea, sunt expuse pentru public lucrări din colecția Costescu-Varga ce aparțin patrimoniului Muzeului Orașului Lipova/Complexul Muzeal Arad.
    După expoziția colectivă de la Muzeul Orașului Lipova, din septembrie a.c., pictorii lipovani sunt din nou prezenți, de astă dată pe simezele expoziției de la CJA. Temele propuse pentru acest eveniment sunt: peisajul urban european – surprins de pictorul Ioan Dubeștean, peisajele de pe Valea Mureșului (Maria Drăgan, Mariana Ștefănescu), portretul (Partenie Crișan). Un loc aparte în expoziție ocupă pânzele semnate de artistul Vasile Varga care a surprins în peisajele sale, Mureșul și orașul Lipova.
    "Invit arădenii să admire lucrările expuse la Consiliul Judeţean Arad. Sunt lucrări deosebite, cu o certă valoare artistică, realizate de pictori consacraţi din Lipova. În preajma sărbătorilor de iarnă avem nevoie de linişte, pace sufletească, răbdare şi generozitate şi sunt convinsă că aceste lucrări vor ajunge la sufletul arădenilor care vor călca pragul expoziţiei”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.
    Curatorul expoziției este Corina Dubeștean-Ianotă, muzeograf la Complexul Muzeal Arad și cea care a inițiat inființarea la Lipova a Asociației Culturale Marilina Bocu, asociație ce reunește artiști și oameni de cultură lipovani.
    Expoziția, realizată cu sprijinul Consiliului Județean Arad, este deschisă publicului pe parcursul sărbătorilor de iarnă, până în data de 15 ianuarie 2017. Intrarea este liberă.
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu