joi, 17 noiembrie 2016

Un cântec de lebădă. Vlăstare boierești în Primul Război Mondial




Lansare de carte


Filip-Lucian Iorga


Gaudeamus, Romexpo, București


18 noiembrie 2016





   Vineri, 18 noiembrie, de la ora 19:00, ne întoarcem în lumea elitelor de odinioară cu prilejul evenimentului de lansare a cărții Un cântec de lebădă. Vlăstare boierești în Primul Război Mondial de Filip-Lucian Iorga.

Vor lua cuvântul:
Sandra Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei
Adrian Ursu, jurnalist
Marius Constantinescu, jurnalist
Filip-Lucian Iorga, 
autorul volumului, inițiatorul și coordonatorul colecției Istorie cu blazon

    La eveniment vor participa reprezentanți ai Invictus Romania, asociație dedicată veteranilor de război din Irak și Afganistan care a primit recent Înaltul Patronaj al Casei Regale a României.

Discuție moderată de Ana Antonescu, director editorial al Editurii Corint.

    "Mi-a atras atenţia, încă de la început, originalitatea cercetărilor lui Filip-Lucian Iorga asupra memoriei şi a mentalităţilor urmaşilor de azi ai vechilor familii nobile româneşti, ai familiilor din marea burghezie şi ai acelor familii care au dat României, în secolele al XIX-lea şi al XX-lea, personalităţi politice, literare sau artistice de primă importanţă. Proiectul lui, Memoria elitelor româneşti, este interesant atât pentru specialiştii studiului istoriei, cât şi pentru publicul larg. El are menirea de a arunca lumină asupra unei porţiuni importante din trecutul nostru, astăzi ocultat aproape cu desăvârşire de către puternicii zilei.” - (Neagu Djuvara)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu