marți, 22 noiembrie 2016

Tămăduitori din regatul plantelor




Grădina Botanică Dimitrie Brandza


București


22 noiembrie - 18 decembrie 2016





   Începând de astăzi şi până pe 18 decembrie vă aşteptăm la Grădina Botanică D. Brandza a Universităţii din Bucureşti cu o nouă expoziţie.
   De data aceasta subiectul este reprezentat de către plantele medicinale. Ilustrarea este realizată cu acuarele din arhiva Grădinii Botanice D. Brandza, toate semnate de artista Angiolina Santocono, majoritatea expuse pentru prima dată publicului. Acuarelele sunt însoţite de fotografii, de asemenea din arhiva instituţiei, dar şi de fișe descriptive pentru fiecare specie în parte, fişe care conțin numele populare, denumirea științifică, descrierea plantei, habitatul, perioada de înflorire și recoltare, întrebuințările și riscurile de confuzie.
    Prin această expoziţie dorim să atragem atenţia asupra importanţei cunoaşterii plantelor medicinale din flora noastră spontană, a locului şi rolului lor în natură, dar şi în remedierea a numeroase probleme de sănătate.
   Vernisajul expoziției, alături de o expunere pe tema plantelor medicinale, susținută de biolog dr. Petronela Camen-Comănescu, va avea loc duminică, 27 noiembrie, ora 11:00 și va fi găzduită la Centrul pentru Educație Ecologică din Grădina Botanică (căsuţă roşie), Șoseaua Cotroceni 32.
   Accesul se face pe baza biletului de la intrarea în Grădină Botanică: 5 lei biletul întreg, 3 lei biletul redus.
   Organizarea expoziţiei este susţinută financiar din proiectul CNFIS-FDI-2016-0007 Consolidarea şi promovarea Grădinii Botanice D. Brandza a Universităţii din Bucureşti ca centru de cercetare, învăţământ şi educaţie pentru mediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu