marți, 11 octombrie 2016

România interbelică, între lumini şi umbre




Conferințele Muzeului Național Peleș


Georgeta Filitti


27 octombrie 2016





   Una dintre cele mai reputate figuri ale fenomenului istoriografic actual, istoricul Georgeta Filitti va conferenţia în premieră la Castelul Peleş, în data de 27 octombrie a.c. despre România interbelică, între lumini şi umbre, unul dintre subiectele foarte dragi Domniei Sale.
   Absolventă a Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti, doctor al Universităţii din Cluj, Georgeta Filitti a desfăşurat o fecundă activitate de cercetător în cadrul Institutului de Istorie N. Iorga al Academiei Române, la secţia de istorie modernă şi contemporană a României. 
   Între anii 1997-2004, a fost consilier al Fundaţiei Ion Ghica, apoi bibliotecar şi şef de secţie la Biblioteca Metropolitană Bucureşti. Din anul 2007, a revenit la prima sa dragoste, cercetarea, activând în cadrul inovator al Institutului Naţional pentru Memoria Exilului Românesc.
   Autoare a peste 400 de articole publicate în reviste de specialitate din ţară şi din străinătate, a numeroase conferinţe cu teme variate, de la genealogie aristocratică, diplomaţie şi mondenitate până la personalităţi ale lumii interbelice şi reşedinţe regale, Georgeta Filitti nu încetează să ne uimească prin talentul său oratoric înăscut şi prin erudiţia extraordinară.
   Prezenţă agreabilă în Mass-Media actuală şi editor de succes, Georgeta Filitti şi-a construit în timp imaginea unui istoric profund ataşat surselor culturii naţionale. Începând din anii ’70, a colaborat la editarea operelor unor mari figure ale istoriografiei, precum M. Kogălniceanu, N. Iorga, I.C. Filitti, Ion Balaceanu etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu