marți, 7 iunie 2016

Vesminte traditionale grecesti




ARCUB - Bucuresti


21 - 24 iunie 2016





   Expoziția cuprinde fotografii cu veșminte locale grecești, trei cămăși autentice, proiecția unui documentar despre tradițiile din Trikeri, precum și conferințe despre costumul tradițional grecesc. Evenimentul este organizat împreună cu Muzeul Benaki și cu Fundația Etnografică din Peloponez V. Papantoniou, în colaborare cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Asociația Mklasica Melos, Asociația Culturală Folclorică din Ampelokipoi și Asociația Culturală Greacă Nostos din București.
   Din colecțiile Muzeului Benaki și ale Fundației Etnografice din Peloponez sunt prezentate fotografii cu straie femeiești orășenești și de mireasă din secolele XVIII-XX, din zonele Epirului, Tesaliei, Macedoniei, Traciei Răsăritene sau din insule.
   Grație bunăvoinței Fundației Etnografice din Peloponez, vizitatorii expoziției vor avea prilejul de a vedea de aproape trei cămăși tradiționale autentice din Tesalia, Attica și Dodecanez.
    În documentarul Studiu despre costumul din Trikeri, producție a Fundației Etnografice din Peloponez, este prezentat straiul femeiesc local purtat, la începutul sec. XX, în localitatea Trikeri din Magnesia. Straiul urmează modelul vestimentar din insule și păstrează trăsăturile straiurilor tradiționale din Sporadele de Nord.
    Conferințele vor fi susținute de curatorul expoziției, etnologul și filologul Xenia Politou și de istoricul și criticul de artă Adina Nanu.
    În data de 24 iunie, la Noaptea Institutelor Culturale, vor fi susținute două concerte, unul de muzică grecească (interpretează Emanuela și Iustinian Mândrilă) și altul de muzică clasică, cu piese grecești în primă audiție în România (interpretează Ioana Turcu – flaut și Raluca Stratulat – vioară).
    Expoziția și evenimentele din cadrul acesteia au loc, din data de 21 până în data de 24 iunie, în Sala Arcelor a Centrului Cultural ARCUB (Str. Lipscani, nr. 84-90).

Programul Evenimentelor

Vernisajul expoziției: marți, 21 iunie, începând cu ora 19:30.
Durata expoziției: marți, 21 iunie – vineri, 24 iunie 2016
Ore de vizitare: 21-23 iunie: 14:00-22:00 
 24 iunie (Noaptea Institutelor Culturale): 14:00-00:00
***http://hfc-worldwide.org/bucharest

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu