joi, 16 iunie 2016

Eveniment cultural botosanean




Lansare de carte


Lucia Olaru Nenati


Hotel Rapsodia, Botosani


17 iunie 2016





    Poetă, prozatoare, ziaristă, publicistă, istoric literar, traducătoare. A absolvit gimnaziul şi Liceul Teoretic în oraşul natal (1963-1967), Facultatea de Filologie, secţia română-latină-engleză, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi (1967-1972), Universitatea de Stat Chico, California, S.U.A. – Centrul de Studii Internaţionale, program 1995; doctor în ştiinţe umaniste – filologie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi, cu teza Reviste literare, focare de cultură şi conştiinţă naţională în nordul ţării întregite (1919-1930), 2002.
   Debutează cu poezia Lui Eminescu în revista şcolară Lumina (nr. 1, 1967, Rădăuţi) şi va continua stăruitor şi cu migală, aşezând valorile scrierilor Domniei sale într-un bogat portofoliu. (http://www.luceafarul.net/scriitori-si-publicisti-botosanen…)
   Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, membru fondator al Filialei Botoşani a Cenaclului Uniunii Scriitorilor din România, membră a Societăţii Scriitorilor Bucovineni, preşedintă a Filialei Botoşănene a Societăţii pentru Cultura şi Literatura Română în Bucovina, membră a Uniunii Ziariştilor Profesionişti (şi Cartea Internaţională de ziarist), Laureată a Galei ,10 pentru Botoşani, organizată de Ziarul Monitorul de Botoşani.
   În 2014 i s-a acordat Titlul Honoris Civis Comitatus, instituit de Fundația Editurii Agata (FNDC), în cadrul Programului cadru ,Identitatea comunitară, cu scopul de a dezvolta un model de cultură și educație civică susținut de respectul față de personalitățile cu valențe autentice.
Este Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu