marți, 13 august 2013

Manifestare cultural-teologică




Lansare de carte


Preot Ionel Popescu: 

Hobița - Grădiște - file de monografie și de etnografie


Căminul Cultural, Sarmizegetusa


18 august 2013





   Duminică, 18 august 2013, de la ora 18.00, la Căminul Cultural din centrul comunal Sarmizegetusa, va avea loc o manifestare cultural-teologică de excepție, organizată, cu binecuvântarea Preasfinției Sale Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, de către Primăria Sarmizegetusa împreună cu Parohia Ortodoxă Română Păucinești. 
  În prima parte a manifestării va fi lansat volumul Hobița-Grădiște – file de monografie și de etnografie (Editura Cosmopolitan Art, Timișoara, 2013) al Pr. prof. dr. Ionel Popescu, vicar administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Timișoarei, fiu al localității hațegane monografiate; prezentarea va fi făcută de Pr. lect. dr. Florin Dobrei.
  Partea secundă a manifestării este închinată muzicii. În premieră în România, la Sarmizegetusa va concerta cvartetul Furiant din Viena; înfiinţat în anul 2011, acesta este compus din următorii membri: Stefano Mesaglio (Italia) – vioară, Vlad Popescu (România) – vioară, Gregor Hrabar (Slovenia) – violă și Nika Švarc (Slovenia) – violoncel. 
  Timp de doi ani, cei patru tineri muzicieni au studiat la Conservatorul din Klagenfurt, sub îndrumarea profesoarei Elisabeth Fister, susţinând concerte în Austria, Italia, Slovenia, Germania şi Olanda. În mai 2012 cvartetul a câştigat premiul II la concursul de muzică de cameră de la Majano (Italia), în ianuarie 2013 a fost acceptat în cadrul prestigioasei asociaţii de muzică de cameră Chamber Studio din Londra, iar în februarie 2013 a participat la cel de al 22-lea masterclass de muzică de cameră la Universitatea Hanns Eisler din Berlin.
***VORBA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu