vineri, 16 august 2013

Gustă din tradiție !




Complexul Național Muzeal ASTRA


Târgul de bucate tradiționale Branduri Transilvănene


Dumbrava Sibiului, Sibiu


ediția a II-a, 17 - 18 august 2013




   Complexul Național Muzeal ASTRA împreună cu Asociația producătorilor de produse tradiționale și ecologice Mărginimea Sibiului și Asociația de prietenie Ille et Vilanie – Sibiu, organizează în perioada 17-18 august 2013, la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului) cea de-a doua ediție a Târgului de bucate tradiționale Branduri transilvănene.
   Evenimentul va include și un seminar de specialitate care se va desfășura sâmbătă, 17 august, între orele 11.00 și 13.00 în sala de conferințe a Centrului ASTRA pentru Patrimoniu cu participarea unor reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale, în cadrul căruia vor fi prezentate următoarele teme:
-Produsele Tradiționale, modificări legislative – dl. director general MADR (departamentul produse tradiționale) Viorel Morărescu
-Rasa Mangalița – președintele Asociației producătorilor de produse tradiționale Satu Mare, dl. Ing. Ioan Tătăran
  La cea de-a doua ediție și-au anunțat participarea producători din județele Alba, Brașov, Harghita, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu.
  Vizitatorii vor putea găsi, la standurile expoziției cu vânzare, bucate tradiționale atent selecționate precum: Telemea de Sibiu, urdă, unt (Sibiu), Brânza de burduf de Loman (Alba), preparate din carne de porc din rasa Mangalița (Satu Mare), dulceață de prune – silvoiță - și prajituri maramureșene (Maramureș), brânză de burduf în coajă de brad (Brașov) și multe altele.
   Standurilor cu produse li se vor adăuga ateliere culinare care vor permite familiarizarea cu modul de prepararea a unor delicatese tradiționale ce vor fi puse, bineînțeles, la dispoziția cumpărătorilor. Târgul are drept scop promovarea produselor tradiționale de calitate, cu un gust autentic.
   Dintre rețetele preparate pe loc nu vor lipsi produsele specifice Mărginimi Sibiului, silvoița de prune din Maramureș (magiun) și o demonstrație de preparare a pălincii de Sălaj.
  În cadrul acestei ediții, Asociația de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu vă propune, duminică, 18 august 2013, începând cu ora 11:00 o animație culinară sub genericul Din Alpii Savoiei până în Alpii Transilvaniei, susținută de Guy Maurice Chatelet – ghid și animator montan, originar din Savoia, Franța. Vor fi prezentate SALADE SAVOYARDE și RATATOUILLE SAVOYARD (salată și tocăniță de legume specifice Franței), acompaniate de file de pește la grătar.
  De asemea, vizitatorii vor putea lua parte la un spectacol de cântece și dansuri populare din zona Alba, Maramureș și Sibiu.

Program:

Sâmbătă 17 august 2013

Ora 10.00 – Deschiderea Târgului
Orele 11.00 – 13.00 – Seminar de specialitate
Orele 10.30 – 16.00 – Ateliere culinare
Orele 11.00 – 13.00 – Program artistic: 
Cântece și dansuri populare românești din zonele Alba, Maramureș și Sibiu

Duminică 18 august 2013

Ora 10.00 – Deschiderea Târgului
Orele 10.30 – 16.00 – Ateliere culinare
Orele 12.00 – 13.00 – Program artistic: 
Cântece și dansuri populare românești din zonele Alba, Maramureș și Sibiu
Ora 18 – Închiderea Târgului
Vă așteptăm să gustăm împreună din tradiția brandurilor gastronomice transilvănene în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu