marți, 9 iulie 2013

Inspirata de vechea Elada




Arta plastica contemporana romaneasca


Ana Rosoga


Expozitia: Vestigii, intre clasic si modern


Muzeul de Arta, Constanta


13 iulie 2013






Ana Roşoga, inspirată de vechea Eladă

  Ana Roşoga invită publicul la o nouă expoziţie personală de pictură, a zecea din cariera sa de creator. Evenimentul la care tânăra artistă vrea să-i aibă alături pe iubitorii de "armonii vizuale” din Constanţa va avea loc sâmbătă (13 iulie), de la ora 13.00, la Muzeul de Artă. 
  "Am ales să fac vernisajul într-o zi de 13, la ora 13.00, în anul 2013, dar nu am nicio problemă cu numărul 13, deoarece nu sunt superstiţioasă”, a spus artista, care va prezenta publicului o expoziţie de pictură, grafică şi instalaţie.
  Deşi nu s-a gândit să-i dea un nume celei de-a zecea "personale”, Ana Roşoga spune că şi-ar grupa cele peste 50 de lucrări sub titulatura Vestigii, între clasic şi modern, cele mai multe fiind inspirate de Grecia, de bijuteriile arhitectonice ale vechii Elade. Ele au fost schiţate şi realizate în luna mai, în timpul Taberei naţionale de creaţie şi documentare TruicArt din Grecia, artista fiind inspirată de peisaje, dar şi de siturile arheologice din patria lui Homer.
  De pe simeze nu vor lipsi cele patru lucrări cu care artista a participat la Armonii vizuale, o expoziţie de grup la care a fost principala organizatoare.
  Lucrările Anei Roşoga vor putea fi admirate în cele patru săli de la parterul Muzeului de Artă, iar vernisajul va fi susţinut de directorul instituţiei gazdă, dr. Doina Păuleanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu