vineri, 7 decembrie 2012

Targul Craciun Taranesc



Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


7 - 23 decembrie 2012





Perioada: 07-09; 14 -16; 21-23 decembrie
Program: zilnic, Între 10:00 si 18:00
Întrarea liberă

   Cauți ceva deosebit pentru zilele de Crăciun, pentru cei dragi ? Îți propunem să vizitezi Târgul CrăciunȚărănesc organizat de Piața Țărănească în curtea interioară a Muzeului Țăranului, unde vă așteptăm de dimineața până seara, cu multe bunătăți și cadouri.
   Veți putea degusta la Piața Țărănească produse naturale și produse tradiționale speciale pentru Crăciun (șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături, brânzeturi de oaie, vacă sau capră, Cozonacul Bujor, prăjituri tradiționale din Maramureș), dar și produse de post: zacuști muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, pâine în 3 culori de la Târgul Domnesc, covrigi, turtă dulce, varză cu mămăliguță sau fasole la ceaun.
În cadrul târglui Crăciun Țărănesc se va organiza și Festivalul Plăcintelor unde veți putea degusta:
- plăcinte Moldovenești din Botoșani – poale-n brâu, plăcinte cu varză, plăcinte cu brânză
- plăcinte Întinse din Turnu, jud. Arad – cu mac, cu nucă, cu mere, cu dulceață de vișine etc.
- plăcinte din Târgul Domnesc – plăcinte cu mere, dovleac, brânză si alte felurite bunătăți
- plăcinte maramureșene și plăcinte muntenești la metru, cu carne, ciuperci, nucă
     Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și artiști handmade care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii handmade, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din lemn etc. Dacă vă e dor de atmosfera satelor și târgurilor de odinioară vă invităm la o călătorie printre obiectele de antichități (cufere, mobilier, tablouri, bijuterii, cărți, cărți poștale, patefoane și alte minunății)
  Vă așteptăm cu drag, într-o lume aparte, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, la Crăciunul Țăranesc!

Corina Berariu
0735 441304

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu