joi, 29 noiembrie 2012

Proiectul: Destine romanestiAgentia de stiri bune


Onesti


28 noiembrie 2012


   Miercuri, 28 noiembrie 2012, la Oneşti, a avut loc lansarea proiectului Destine româneşti iniţiat de catre Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
   Acest proiect presupune organizarea unui sejur în România pentru 100 de persoane care au suferit de pe urma deportărilor comuniste din Basarabia şi Bucovina de Nord între anii 1940 şi 1953. Programul va cuprinde vizite la unele dintre cele mai importante obiective de pe teritoriul României, cu simbolistică în istoria comună a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.   Mai mult, pe parcursul desfăşurării proiectului se vor colecta materialele necesare, alături de înregistrări audio-video, în vederea editării unui volum cu mărturiile deportaţilor şi urmaşilor acestora, care să prezinte această părticiă de istorie generaţiilor viitoare.

 

   Proiectul Destine româneşti reuneşte idealurile şi nevoia de cunoaştere şi promovare a adevărului istoric, alături de recunoştinţa pentru cei care au supravieţuit deportărilor din perioada comunistă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu