duminică, 11 octombrie 2020

Reptilia

 


Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa 


București 


10 octombrie 2020 - 13 iunie 2021




    Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa găzduiește în perioada 10 octombrie 2020 – 13 iunie 2021 Reptilia, expoziție temporară de reptile vii care te provoacă să lași prejudecățile la o parte și să observi comportamentul unora dintre cele mai fascinante viețuitoare!

    Nu sunt specii pe care ai dori să le întâlnești în mediul natural, dar le poți admira acum în siguranță în expoziția noastră, deoarece aceste vietăți extrem de interesante provin din locuri exotice și greu accesibile nouă. Cu ajutorul terariilor de sticlă, care permit o expunere în condiții de siguranță, Reptilia vă oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase animale și vă dă prilejul să aflați de ce aceste frumuseți nu pot fi atinse, ci doar privite în expoziția noastră. 

    Mamba neagră, cobra scuipătoare, vipera de Gabon, pitonul reticulat sau anaconda sunt doar câțiva dintre oaspeții de seamă ai expoziției care pune la dispoziția vizitatorilor informații despre obiceiurile lor, despre cum se adaptează la mediul înconjurător și rolul pe care îl joacă în ecosistem. Astfel, cei care ne vor trece pragul vor afla că veninul reprezintă doar un instrument de supraviețuire și că multe reptile se folosesc de diverse substanțe chimice ca mijloc de comunicare sau chiar de camuflaj. 

    Alături de animale vii, în expoziție veți putea admira și valoroase specimene din colecțiile științifice ale Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa!

     Expoziţia este deschisă în programul normal de vizitare al muzeului iar prețul unui  bilet de intrare este de 10 lei pentru


Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice

 


Muzeul Național al Banatului 


Timișoara 


ediția a VIII-a, 16 0ctombrie - 10 noiembrie 2020

 




   În perioada 16 octombrie – 10 noiembrie 2020, Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Fundația Popa’S, Consiliul Județean Timiș și Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează cea de-a VIII-a ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice.

   Așadar, publicul timișorean este invitat să descopere lucrările a peste 700 de artiști din peste 80 de țări și 6 continente în mansarda Bastionului Theresia, de pe strada Martin Luther, nr. 4 din orașul de pe Bega.

   Vernisajul va avea loc pe 16 octombrie, de la ora 16:00, iar expoziția va fi deschisă publicului între orele 10:00 – 18:00 pe toată perioada evenimentului.

***
Via: Daniel Daniel Varsa

Dintre Patriarhi (4)

 


Din istoria Bisericii Ortodoxe Române, 


Patriarhul Miron Cristea (1868 - 1939)












Înalt Prea Sfinția Sa Dr. Antonie Plămădeală, Mitropolitul Ardealului.


Articol publicat în Îndrumar bisericesc misionar și patriotic, Nr. XI, 1987.

***Mai multe despre acest patriarh puteți afla și de aici:

Miron (Cristea) al României - OrthodoxWiki