vineri, 6 decembrie 2019

Povești de trecut vămile. Interviuri cu scriitori




Lansare de carte 


Lucia Negoiță 


Muzeul Național al Literaturii Române, București 


10 decembrie 2019




    Volumul de față cuprinde o selecţie din interviurile realizate de Lucia Negoiță în ultimii zece ani, cu prozatori, poeţi, critici, editori, eseişti din ţară şi diaspora.
    Parte dintr-o istorie autobiografică a literaturii, interviurile cu scriitori rămân o cale de mediere accesibilă în relația neprotocolară autor-cititor. Moneda de schimb va fi cartea de literatură menită să deslușească natura umană comună. Nutresc speranța că vom regăsi pe drumul dus-întors de la viață la literatură câteva daruri pe care scriitorii, prin cărțile lor, le-au sădit în inimile noastre dintotdeauna: dorința de cunoaștere, binele, îndoiala, frumosul, nădejdea, lumina. – Lucia Negoiță
    Lucia Negoiță a debutat editorial în 1973, la editura Albatros. Reprezentantă a generației ’70, autoare a nouă cărți de poezie, este prezentă în sinteze literare importante, antologii traduceri. În 1967 devine redactor la Radio, unde realizează vreme de zece ani Revista Literară Radio, dar și o sută de ediții Meridiane lirice, împreună cu A.E. Baconsky. După 1989 își leagă numele de producțiile culturale ale Televiziunii, prin calitatea documentarelor, interviurilor, restituirilor, unele dintre ele premiate și nominalizate în competiții prestigioase. Participă la festivalurile de poezie de la Salonic (1996), Roma (1997), Paris (2013). A primit Premiul Senatului Asociației Profesioniștilor de Televiziune 2000, Excelență în jurnalism cultural, Uniunea Scriitorilor, 2002, Premiul revistei Acolada, 2016.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu