sâmbătă, 2 noiembrie 2019

Omul care mută norii




Lansare de carte 


Radu Paraschivescu 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


5 noiembrie 2019




    Vă invităm marți, 5 noiembrie, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la lansarea celei mai recente cărți a lui Radu Paraschivescu, Omul care mută norii. Șapte întâmplări. La eveniment vor vorbi, alături de Radu Paraschivescu, Sever Voinescu, redactor-șef al revistei Dilema veche și Horia Ghibuțiu, jurnalist și scriitor.
    Un bărbat se trezeşte ducându-şi viaţa sub dominaţia unei cifre. Un altul e luat de pe o bancă din parc şi pus să imite, într-un show ţinut în inima Capitalei, un şarlatan presat de urgenţe neamânabile. Un preacucernic angajează un evlavios care trans­formă un cantonament în loc de rugăciune şi plasează mătănii în locul televizoarelor din camere. Doi surdomuţi deschid, într-un târguşor din Provence, un joint venture care cheamă la luptă gustul şi mirosul. O fată cu nume înşelător se îndreaptă spre groapă ascultând obsesiv Sepultura. O pereche de pungaşi adolescenţi fură de prin case şi lasă o semnătură sfidătoare, colorând de fapt visul unui al treilea. O povestitoare bizară deapănă o păţanie în care lucrurile scapă de sub control în centrul Romei.
    Sunt şapte întâmplări de ieri şi de azi, din Franţa sau din Italia, dintr-un colţ al Bucureştiului sau dintr-altul. În Omul care mută norii, Radu Paraschivescu se suie la volanul prozei scurte şi îşi plim­bă cititorii pe un traseu cu o serie de opriri la cerere: stu­poare, veselie, tandreţe, deznădejde şi speranţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu