marți, 23 octombrie 2018

DACIA50 – Autoturismul




Lansare de carte 


Albert Adrian Vrăbiuță 


Sala expozițională F64, București 


30 octombrie 2018




    Marți, 30 octombrie, începând cu ora 19:00 te așteptăm în sala expozițională F64 (Bulevardul Unirii 45) pentru o prezentare a albumului foto DACIA50 – Autoturismul.
   Este un fotoalbum documentar pe care un tânăr în vârstă de 30 de ani și-a dorit să îl realizeze despre: "Ea, mașina, care își merită povestea spusă până la capăt, pentru că există oamenii care dedică mult timp acestui macro-univers numit Dacia. Această primă carte este începutul unei trilogii de Dacia.”
   Albert Adrian Vrăbiuță, originar din Brăila, caută și fotografiază Daciile istorice din București și află poveștile din spatele "primului strat de vopsea”, mașinile devenite "vehicul istoric” de colecție și celelalte mici obiecte care compun lumea "autoturismului copilăriei” multor români și nu numai.
   În perioada 2016-2018, Albert a realizat o arhivă care conține peste 150 de imagini de ansamblu și detaliu cu autoturisme Dacia staționate pe termen lung pe domeniul public, pe diferite străzi din București. Editorul acestui album, Cristian Bassa, a selectat din această arhivă fotografii reprezentative pentru un număr de 26 de autoturisme Dacia, cele dintre coperțile acestui album pe care îl vor prezenta pe 30 octombrie la F64.
   OMNIA PHOTO este o asociație culturală și de formare dedicată fotografiei și imaginii contemporane. Cristian Bassa, membru fondator al Omnia Photo este designer și editor de volume de fotografie. Valerin Maier este doctor în istorie și are ca domenii de interes istoria și geografia economică, istoria comunismului. Cristina Irian, membru fondator Omnia Photo, a studiat antropologie vizuală și este doctorand în cadrul UNARTE, Istoria şi Teoria Artei, cu o lucrare de cercetare în domeniul muzeologiei, arhive de fotografie.
Despre evenimentul DACIA50 – Bucharest Story
   Este un eveniment dedicat atât fotografilor cât și pasionaților de autoturismul copilăriei care își propune să pună în lumină modul de abordare al proiectului foto documentar DACIA50- Autoturismul.
   În cadrul întâlnirii vom discuta despre modul în care am gândit structura proiectului, modalitatea în care au fost făcute fotografiile din cadrul albumului (date tehnice), cum a fost realizată cercetarea pe teren, tipuri de dialog întâlnite pe teren, dar și dificultățile pe care le-am întâmpinat în timpul celor 3 ani de documentare.
Sesiunea va fi moderată de Albert Vrăbiuță și Cristina Irian.
Hai și tu alături de noi pe 30 octombrie pentru a descoperi poveștile interesante despre Dacia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu