vineri, 29 septembrie 2017

Octombrie, Luna Colecționarului




Colecții și Colecționari 


Muzeul Județean Teleorman, Alexandria 


ediția a VI-a, 29 septembrie - 27 octombrie 2017






   La ediţia curentă participă 30 expozanţi din Alexandria şi Bucureşti. Dintre aceştia, 
6 expozanţi sunt elevi iar ceilalţi 24 sunt oameni cu diferite profesii şi vârste.
   Sunt etalate colecţii variate de numismatică (monede, bancnote, medalii), cărţi poştale ilustrate, cocarde, nasturi, brichete, pixuri, fanioane, clopoţei, magneţi de frigider, calendare, ziare şi publicaţii, benzi desenate, machete de trenuri şi automobile, jucării, ceramică şi cusături tradiţionale.
    Fără a face o ierarhizare de natură valorică a exponatelor, remarcăm unele deosebite prin raritatea, componenţa sau prin modul în care au fost constituite în colecţii: Colecţie integrală de monede Palestina (1927-1946), Lumea sportului în fanioane, Pădurea Fermecată, Migală şi forma aţei, Lumea străbătută de zahăr prin ambalaje”, Cartea în miniatură, Maşini Hotweels.
    Scopul acestei expoziţii este nu numai acela de a reuni, aşa cum şi titlul indică, pe colecţionari şi colecţiile lor, ci şi de a adresa o invitaţie tuturor celor interesaţi de acest inepuizabil şi fascinant domeniu. Ca şi ediţiile precedente şi această a VI-a ediţie a expoziţiei Colecţii şi Colecţionari se doreşte a fi o invitaţie adresată mai ales celor tineri, de a încerca altceva, acum în "era Internetului şi Facebook”: constituirea unei colecţii.
    Îmbucurător este faptul că şi la această ediţie participă, cu exponate, elevi, unii dintre ei deja la a treia sau la a patra prezenţă.
    Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 27 octombrie 2017.
   Totodată, reamintim tuturor celor interesaţi faptul că pe 14 octombrie a.c., între orele 10:00-16:00 se va desfăşura la Muzeul Judeţean Teleorman o nouă ediţie a Târgului Colecţionarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu