miercuri, 9 august 2017

Satul și țăranul maghiar în pictura transilvăneană
Arta plastică contemporană românească 


Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj - Napoca 


13 - 27 august 2017


    Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită duminică, 13 august 2017, ora 16:00, la vernisajul expoziției de pictură Satul și țăranul maghiar în pictura transilvăneană care va avea loc la sediul instituției, str. Memorandumului nr. 21.
    Transilvania a fost de-a lungul timpului un adevărat creuzet în care s-au format caractere puternice și remarcabili oameni de cultură și artă, un loc în care au fost create adevărate capodopere, realizate de maeștri precum G. Pataky Etelka, Debitzky István, Gy. Szabo, Béla, Cosma Ilona, Denis Galloway, etc., personalități care pot fi numite cu mândrie artiști transilvăneni. Selecția prezentată cu ocazia Zilelor Maghiare este promisiunea respectată a unui colecționar iubitor de frumos, ing. Alin Samochiș, care a încercat să adune pe simezele Muzeului Etnografic al Transilvaniei piese unice, foarte puțin cunoscute publicului larg, provenite atât din colecții particulare, cât și din cea a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, care găzduiește cu generozitate această manifestare.
    Expoziția, organizată în cadrul Zilelor Culturale Maghiare 2017, va fi deschisă în perioada 13 - 27 august 2017, de miercuri până duminică între orele 10:00-18:00, ultima intrare ora 17:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu