luni, 19 iunie 2017

Omagiu lui Caragiale




Ploiești 


22 iunie 2017





   În urmă cu mai bine de un secol, se stingea din viaţă, la Berlin, cel care avea să fie socotit drept cel mai mare dramaturg român. În Ploieștiul copilăriei și adolescenței sale, în orașul pe care Caragiale și l-a adjudecat pe deplin, omagiul e mai mult decât firesc, e un semn de profundă prețuire.
   Muzeul Ion Luca Caragiale, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, spațiu ce păstrează valoroase mărturii ale vremelnicei existențe lumești a marelui dramaturg și a nemuritoarei sale universalități, va marca joi, 22 iunie 2017, la ora 10:00, la sediul său din Ploiești, Str. Kutuzov, nr.1, împlinirea a 105 ani de la moartea scriitorului.
    Evenimentul omagial va debuta cu parada îndrăgitelor personaje caragialiene, întruchipate de elevii Școlii Gimnaziale din Berceni, județul Prahova, ai Școlii Gimnaziale Nicolae Lahovary din Trestieni, județul Giurgiu, și ai Școlii Gimnaziale Nr. 188 din București. Îmbrăcați în costume de epocă, tinerii artiști vor porni de la sediul Muzeului Ion Luca Caragiale către bustul scriitorului din apropierea Muzeului Ceasului Nicolae Simache, unde personajele vor prinde viață. Spectacolul va fi urmat de recitalul ansamblului vocal Floricica al Zonta Club Ploiești, coordonat de înv. Marcela Enache și de depuneri de flori la busturile scriitorului din curtea muzeului și din vecinătatea Muzeului Ceasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu