joi, 4 mai 2017

Omagiu Cornel Chiriac




Radu Nicolescu 


Club A, București 


9 mai 2017





    Max Banush: “Întreaga redactie era formata mai mult din batrâni, oameni fara contingente cu tânara generatie, nefamiliarizati cu noile forme de muzica. El înca nu învatase limba germana. Folosind limba engleza în discutii contradictorii, era adesea cuprins de o mânie pe care nu o putea canaliza.
    În localul ‘Altschwabinger Kneipe’, din centrul Münchenului, numit si ‘Micul Bucuresti’, se întâlnea cu tineri români. Pe multi dintre ei i-a ajutat. Împins de dorul de tara, se hotarîse sa faca o calatorie în România. Cu greu l-am convins sa renunte, spunându-i ca va fi arestat chiar la gara. Era deceptionat de orientarea politica de stânga a multor tineri germani, despre care spunea ca nu au habar despre realitatea din Europa de Est.”

INVITATIE:

   Marti, 9 mai 2017, incepand cu ora 18:00, la Club A va fi omagiat Cornel Chiriac, profesorul nostru de muzica la orele caruia am avut foarte putine absente.
Ar fi implinit 75 de ani.
   “Cornel era produsul tipic al.unei generatii, pe care multora dintre cei mai in virsta le vine greu sa o inteleaga. O generatie pentru care nu exista o cortina de fier sau alte hotare. O generatie, care oriunde s-ar afla, pulseaza in acelasi ritm, iubeste aceleasi lucruri, nutreste aceleasi idealuri, se entuziasmeaza de aceleasi idei, se imbraca in acelasi fel si asculta aceeasi muzica. Acestei intemationale a tineretului contemporan ii apartinea Cornel Chiriac”, spunea Noel Bernard in editorialul din 7 martie 1975 de la microfonul postului de radio Europa Libera
    Cum adică altfel? Adică să rupem cu tot ce înseamnă societate de consum; să spunem nu dominaţiei mărfii, conformismului, să luptăm pentru autonomie şi împotriva alienării. La ce mai trăim dacă ne supunem unor sloganuri?
Trăiască libertatea, la naiba cu establishmentul!
Intrarea libera!
Grafica afisului : Forsea Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu