luni, 29 mai 2017

Natura de lângă noi – Protejarea patrimoniului natural al Țării Bârsei
Expoziție de fotografie 


Bogdan Ciungara 


Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului 


30 mai - august 2017


     Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă invită marți, 30 mai 2017, ora 14:00, în Piața Sfatului nr. 15, la vernisajul expoziției:
Natura de lângă noi – Protejarea patrimoniului natural al Țării Bârsei.
    Expoziția își propune să atragă atenția asupra importanței conservării faunei și a habitatelor naturale, ca parte a patrimoniului local, prezentând publicului diversitatea speciilor de păsări sălbatice întâlnite la numai 30 km de Brașov, în aria protejată Natura 2000 Dumbrăviţa - Rotbav - Măgura Codlei, dar și în alte părți ale Țării Bârsei.
    Expoziția este rodul colaborării dintre fotograful și ornitologul amator Bogdan Ciungara și dr. Dan Traian Ionescu, conferențiar la Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității Transilvania din Brașov.
    Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului propune, cu această ocazie, și o incursiune în istoria ornitologiei la Braşov, din sec. al XIX-lea până în prezent, aducând în prim plan personalități notabile, a căror contribuție științifică este recunoscută și astăzi.
   Parteneri: Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității Transilvania, Societatea Ornitologică Română - Sucursala Braşov şi Asociaţia Carpaterra.

Un comentariu: