vineri, 10 martie 2017

Comorile Peleșului
Muzeul de Istorie Paul Păltănea


Galați


15 martie 2017

    Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galați și Muzeul Naţional Peleş au deosebita plăcere de a vă invita miercuri, 15 martie 2017, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei Comorile Peleșului.
   "Primăvara anului 2017 aduce în dar orașului Galați o parte din Comorile Peleșului, o expoziţie în care regăsim gustul de colecţionar al Familiei Regale din România, de la Carol I la Mihai I, exponatele expuse acum făcând parte din Colecţia de artă decorativă a Castelului Peleş. Cu siguranţă că această expoziţie va deschide în inimile vizitatorilor imaginile, cu parfumul de altădată al interioarele reşedinţelor regale şi princiare din spaţiul românesc." (prof. Cristian Dragoș Căldăraru, Director Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galați).


    "După cum sugerează și titlul, expoziția Comorile Peleșului – prima pe care Muzeul Național Peleș o realizează în colaborare cu colegii muzeografi din Galați – propune vizitatorilor și turiștilor care vor trece pragul Muzeului de Istorie Paul Păltănea în primăvara anului 2017 o incursiune fascinantă în istoria artei decorative europene din secolele XVIII-XX. Vor fi expuse pentru prima dată la Galați piese valoroase de artă decorativă – orfevrărie, ceramică, metal – provenite din fondul regal de la Castelul Peleș din Sinaia." (dr. Narcis Dorin Ion, Director General al Muzeului Național Peleș)
    Evenimentul se va desfăşura la secţia Muzeului de Istorie Paul Păltănea Galaţi din str. Domnească, nr. 25.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu