luni, 20 februarie 2017

Un Om, un istoric, un destin. Omagiu Profesorului Titu Georgescu




Lansare de carte


Ileana Georgescu, Gheorghe Dumitrașcu


Biblioteca Județeană Antim Ivireanul, Râmnicu Vâlcea


23 februarie 2017





    Joi, 23 februarie 2017, ora 11:00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul Vâlcea va avea loc lansarea volumului omagial Un Om, un istoric, un destin. Omagiu Profesorului Titu Georgescu, lucrare realizată de Ileana Georgescu și Gheorghe Dumitrașcu, apărută la editura Fântâna lui Manole și tipărită la CONPHYS. Râmnicul cultural cinstește memoria istoricului prin acest volum care apare la împlinirea a 88 de ani de la naşterea sa.
    Profesorul Titu Georgescu, creator de şcoală în istoriografia românească, şi-a petrecut ultimii ani din viaţă în climatul cultural al municipiului Râmnicu-Vâlcea, care i-a acordat titlul de Cetățean de Onoare, l-a implicat în constituirea Forumului Cultural al Râmnicului şi l-a stimulat să-şi scrie cartea testamentară (Tot un fel de istorie), care conţine admirabile pagini despre Vâlcea ca spaţiu al localismului creator.
    Drept recunoştinţă, istoricul a hotărât ca o bună parte din arhiva şi biblioteca sa, acumulate într-o viaţă de cărturar, să fie donată Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul şi Arhivelor Naţionale Vâlcea, spre a fi de folos cercetătorilor, dascălilor, tinerilor studioși şi tuturor iubitorilor de istorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu