marți, 13 decembrie 2016

Seara Memorială Nichita Stănescu și contemporanii săi




Centrul Dramatic Mythos


Ploiești


13 decembrie 2016





   Centrul Judeţean de Cultură Prahova organizează în ziua de 13 decembrie 2016, ora 16:00, când se vor comemora 33 de ani de la moartea poetului ploieștean Nichita Stănescu, la Centrul Dramatic Mythos, Palatul Culturii Ploiești, Seara Memorială Nichita Stănescu și contemporanii săi: Ion Stratan, Dan David, Gheorghe Tomozei, Ion Donoiu. 
Invitat: domnul Bogdan-Lucian Stoicescu. Prezintă: Mihai Vasile, regizor.

În program:

- Proiecția filmelor Nichita Azi și H, filme inspirate din viața și opera poetului, realizate de Studioul de film al Teatrului Equinox Ploiești, filme premiate la cele mai cunoscute festivaluri de film; scenariul și regia Mihai Vasile;
- Prezentarea cărților: Palimpsest. Clar-obscur în relația literară dintre Nichita Stănescu și Ion Stratan, de Andreea Mihalcea și Elena Enișor, Nichita Azi – rostiri, exegeze, amintiri, texte cuprinse în Caietele Festivalului de poezie Nichita Stănescu în perioada 1984-1990; Albumul Nichita Stănescu; Chip Ianifer – Nichita Stănescu și Gheorghe Tomozei.
- Stand de carte, cu distribuire gratuită participanților la seara memorială, realizat cu publicații editate în cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova (Editura Libertas și Mythos).
Intrarea liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu