joi, 24 noiembrie 2016

Zgomotul timpului




Julian Barnes


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București


28 noiembrie 2016





    Vă invităm la primul interviu live din România cu Julian Barnes, câştigător al Man Booker Prize, despre cel mai recent roman al său, Zgomotul timpului.
Interviul va fi realizat în limba engleză de Cătălin Ștefănescu, realizator TV, prin FaceTime.
    Zgomotul timpului – o biografie ficțională – se concentrează pe viața compozitorului Dmitri Șostacovici, care se află în postura ingrată a celor mai mulți dintre intelectualii și artiștii din blocul sovietic: aceea de a colabora cu un regim opresiv sau de a fi o victimă a lui. Proza lui Barnes îmbină detaliile biografice cotidiene cu situații și observații care ridică probleme universale: raportul artă-putere politică, limitele curajului în fața opresiunii sau exigențele morale uneori fatal de mari.
    Julian Barnes prezintă cu lumini și umbre destinul unui mare muzician, dar și drumul parcurs de Uniunea Sovietică, într-o strălucită explorare a sensului și a locului artei în societate. Este anul 1935 și tânărul compozitor Șostacovici se teme pentru viața sa, căci Stalin e brusc interesat de muzica lui. Artistul e sigur că va sfârși în Siberia și privește în urmă la propria viață. Totuși, are noroc și nu devine o victimă. Însă prețul e mare: capitularea în fața regimului.
    Accesul la eveniment este gratuit dar se face pe baza unei rezervări prealabile prin eventbook.ro (https://eventbook.ro/event/bilete-Julian-Barnes)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu