sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Dor de Eminescu
Ion Caramitru, Aurelian-Octav Popa


Ateneu, Iași


26 noiembrie 2016


    “Nu există o construcţie mai bogată, mai semnificativă a limbii române decît aşa cum a gândit-o Eminescu şi cum a pus-o în ecuaţie.” (Ion Caramitru)
    Dor de Eminescu este mai mult decât un recital de versuri, este o poveste despre sentimentele, atitudinile, convingerile fiecăruia dintre noi, brodate abil în vers și proză, alcătuită din scrierile literare și filosofice ale lui Eminescu.
    Muzica originală a clarinetistului Aurelian Octav Popa nu acompaniază cuvântul, ci completează povestea, transmițând și continuând ideile rostite de către Maestrul Ion Caramitru.
    Cei doi artiști dialoghează, astfel, într-o formulă scenică inedită, prezentând un spectacol alcătuit pe baza unor selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet național.
   "Grosul operei lui Eminescu se află în celebra lui ladă cu care umblă pe unde se mută şi în care îşi ducea caietele şi notaţiile lui, şi care acum, în sfârşit, au fost tipărite prin sistem digital, facsimilate de către Academia Română. Mărturisesc că am avut o participare fundamentală la acest proces, pe durata mandatului meu la Ministerul Culturii”. (Ion Caramitru)
  "Stilul contribuţiei mele muzicale în acest spectacol imaginat de Ion Caramitru este de sorginte simfonică şi este ca o fereastră către poezie. Nu este o ilustraţie ci un discurs aparte. Artele sunt orgolioase, nu se aseamănă, dar se pot întâlni dacă ajung la acel nivel superior al bucuriei împărtăşite”. (Aurelian Octav Popa)
    Maestrul Ion Caramitru va susține recitalul Dor de Eminescu sâmbătă, 26 noiembrie 2016, ora 20:00 pe scena Sălii Mari de Spectacole Radu Beligan a Ateneului din Iași.
    Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 70RON și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 -16:30, sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.
Ateneul din Iași, Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi, Tel/fax: 0232-261.846, e-mail:office@ateneuiasi.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu