marți, 25 octombrie 2016

Japonia – Natura și Civilizația
Muzeul - O școală altfel


Ștefan Bogdan


Muzeul Olteniei, Craiova


26 octombrie 2016

    În ziua de 26 octombrie 2016, ora 18:00, Muzeul Olteniei Craiova invită publicul la o seară culturală la Secția de Științele Naturii unde se va derula conferința Japonia – Natura și Civilizația. Este un prilej de a cunoaște mai bine una din civilizațiile majore ale lumii. Va expune Ștefan Bogdan, profesor de limba engleză în cadrul Simone Educational Center, pasionat de istorie, limbă, civilizație și cultură japoneză. Domnia Sa ne va relata impresiile rezultate din cele nouă călătorii ale sale în Japonia și din experiența trăită printer niponi. Vom afla detalii despre stilul de viață dus în amețitoarele labirinturi ale marilor metropole, despre amestecul fabulos dintre cultura vehe și tehnologia modernă, despre scrierea și modalitatea în care japonezii îmbină armonios cele trei alfabete existente în limba lor: hiragana, katakana și kanji, despre terapia on-sen (izvoare termale cu efecte terapeutice) și kabuki (teatru japonez) etc.
   Inspirat de vitalitatea, fantezia și incredibila organizare a poporului nipon, prof. Ștefan Bogdan poate și dorește să ne prezinte o nouă perspectivă asupra modului de a trăi, de a te organiza și, mai ales, de a obține eficiență maximă prin respectarea unor reguli simple și firești de conduită zilnică.
  Conferința este parte a proiectului cultural-educativ Muzeul – o Școală altfel, coordonat de muzeograf dr. Mirela Sabina Ridiche, și este sprijinit financiar de Consiliul Județean Dolj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu