luni, 10 octombrie 2016

Holocaustul – comemorare și rememorare




Biblioteca Județeană Panait Istrati 


Brăila 


7 - 24 octombrie






   Ziua Holocaustului este comemorată în România la 9 octombrie, dată la care, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina de Sud, teritoriu aflat atunci sub administrație românească, în Transnistria. Ziua Holocaustului a fost marcată pentru prima data oficial în țara noastră în 2004.
   Biblioteca Județeană Panait Istrati Braila marchează momentul prin organizarea în cadrul Secției Împrumut pentru Adulți expoziția intitulată Ziua Holocaustului – comemorare și rememorare. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 7-24 octombrie 2016 și reunește atât lucrări de istorie (Cartea neagră : Suferințele evreilor din România 1940-1944, de Matatias Carp sau Evreii din România între anii 1940-1944), memorii (Am scăpat de la Auschwitz, de Alexandru Marton sau Drumul la Auschwitz de Hedi Fried), dar și lucrări de ficțiune precum Se numea Sara de Tatiana de Rosnay sau Vioara de la Auschwitz de Maria Angels Anglada.      
    Evocări despre moarte și supraviețuire în lagărele de exterminare naziste din toată Europa pot fi găsite și în volumele: Cinci ani la Auschwitz de W. Kielar, Am fost la Auschwitz detinutul A-13221 de M. Lica-Masala sau Am supraviețuit lagărului morții de Eva Mozes Kor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu