marți, 20 septembrie 2016

Arta Trecerii - II




Muzeul Național al Țăranului Român


București


23 septembrie - 30 octombrie 2016




    În a treia zi de la naștere este hotărât drumul pruncului prin viață, la o masă a ursitoarelor. Prin poartă, a gospodăriei, se trece un nou prag: spre maturitate, familie și comunitate. Stâlpul funerar sau pomul încheie drumul. În lumea țărănească, toate cele trei obiecte-semne, masă – poartă – stâlp, închipuie treceri, dar și sensurile comunicării între două lumi. Le întâlnim și în ansamblul de la Târgu-Jiu, o reîntoarcere a lui Brâncuși în locul de unde a plecat.
    Expoziția Arta trecerii – II îi este dedicată în anul în care campania pentru achiziționarea lucrării Cumințenia pământului a provocat în România discuții, controverse, discursuri și, mai ales, capacitatea de a re-construi proiecte culturale.
    Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 octombrie, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Luni este închis. Intrarea este liberă.
    Prin acest eveniment, Muzeul Național al Țăranului Român susține campania de subscripție publică pentru achiziționarea sculpturii Cumințenia pământului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu