vineri, 15 aprilie 2016

Anuala de Arta Religioasa




Ipostaze ale sacrului


Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Bucuresti


24 aprilie - 8 mai 2016





    Expoziția va avea loc în perioada 24 aprilie – 8 mai la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Șos. Kiseleff nr. 30 (la parterul fostului sediu al Ministerului Culturii).
   Anuala din acest an este organizată în pateneriat cu Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti și face parte din programul manifestărilor dedicate împlinirii a 80 de ani de la înființarea Muzeului Național al Satului.

Vernisajul va avea loc în ziua de 24 aprilie – Duminica Floriilor, orA 13:30.

   În cadrul evenimentului restauratorii și creatorii de artă sacră își vor prezenta operele realizate în anul anterior, proiectele multianuale ce s-au finalizat de curând sau sunt încă în desfășurare dar și rezultatele cercetarii de atelier.
   Vor fi invitați membri AFAPRR Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP cât și alți membri ai Uniunea Artiștilor Plastici din România, ca și studenți de la UNARTE și alți artiști și/sau restauratori din muzee, instituții de cultură din București și din țară, artiști străini propuși către Comitetul de Direcție și Comisia Profesională a AFAPRR.
    Parteneri în organizarea expozitiei sunt Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.
   Vor lua cuvântul doamna conf. univ. dr. Paula Popoiu, director general al Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti și vor prezenta criticii de artă: dr. Roxana Pasculescu, dr. Marius Tita și părintele dr. Florin Șerbănescu, consilier patriarhal.
   Curatorii expoziției sunt: pictor Cristian Olteanu, pictor restaurator Dr. Irina Sava și istoric cerc. șt. Florin-Ionut Filip Neacsu. (afaprr.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu