marți, 24 noiembrie 2015

Premiile Uniunii Artistilor Plastici din Romania




Arta plastica contemporana romaneasca


Sala Dalles, Bucuresti


25 noiembrie 2015





   Uniunea Artiștilor Plastici din România are plăcerea de a vă invita la festivitatea de decernare a PREMIILOR UNIUNII ARTIŞTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA 2014
Evenimentul va avea loc miercuri, 25 noiembrie 2015, ora 18:00, la Muzeul Național de Artă Contemporană – Sala Dalles (Sala Dalles, bulevardul Nicolae Bălcescu, numărul 18, sector 1, București).
   După opt ani de la decernarea ultimelor premii naţionale, Uniunea Artiştilor Plastici din România, cu sprijinul Ministerului Culturii, reia o tradiţie şi o practică asumată de breasla artiştilor, încă de la înfiinţare, ca Sindicat al Artelor Frumoase. De-a lungul timpului, s-a constituit chiar o instituţie a Saloanelor Naţionale, în care personalităţi marcante din lumea artelor au organizat jurii de specialitate pentru selecţia artiştilor participanţi şi au acordat premii. O istorie a acestor Saloane ar merita readusă în memoria colectivă.
  Sperăm să intrăm cu această reeditare a Premiilor Uniunii Artiştilor Plastici din România într-o perioadă de normalitate în ceea ce priveşte recunoaşterea performanţelor profesionale ale artiştilor din domeniul Artelor vizuale.
   Felicităm nu doar premianţii de azi, ci toată breasla artiştilor români, care, indiferent de condiţiile sociale sau politice pe care le traversează, contribuie la dezvoltarea patrimoniului material şi spiritual naţional.
Petru Lucaci
Preşedinte Uniunea Artiştilor Plastici din România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu