joi, 19 februarie 2015

Albumul de familie la românii şi ceangăii din zona Săcele



Muzeul de Etnografie Brasov


Expozitie de fotografie


20 februarie 2015






    Vineri, 20 februarie 2015, ora 12.00, la Muzeul de Etnografie Brașov din Bdul Eroilor 21 A, va avea loc vernisajul expoziţiei ALBUMUL DE FAMILIE LA ROMÂNII ȘI CEANGĂII DIN ZONA SĂCELE, expoziție itinerată de la Muzeul Etnografic Săcele.
    Proiectul Albumul de familie la românii şi ceangăii din zona Săcele şi-a propus să recupereze memoria unui spaţiu cultural într-o perioadă de timp, prin imagine, folosind fotografii-document din colecţiile personale ale locuitorilor din Săcele, Purcăreni, Zizin şi Tărlungeni.
    Expoziţia este o incursiune în viaţa privată prin intermediul fotografiilor, care prezintă scene de familie: de la naşterea şi botezul copilului, la primii paşi făcuţi de acesta, întâia zi de şcoală, serbarea de la sfârşit de an şcolar, fotografii din armată, confirmare, peţitul, logodna, căsătoria, nunta, ceremonialul funebru. Fotografiile de familie sunt bunuri culturale, care pot fi transmise mai departe.

    O fotografie încărcată de istorie devine o mărturie a vieţii de familie şi a vieţii comunitare, rostul proiectului fiind acela de a consolida identitatea zonală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu